Kılıçdaroğlu, Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret etti: Takipçisi olmaya devam edeceğiz

Kılıçdaroğlu, Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret etti: Takipçisi olmaya devam edeceğiz
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret için bulunduğu Şanlıurfa'da Adalet arayışının 276. gününde olan Şenyaşar Ailesi’ni Şanlıurfa Adliyesi'nin önünde ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam saatlerinde bir dizi ziyarette bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gitti. Kılıçdaroğlu, adalet arayışının 276. gününde olan Şenyaşar Ailesi’ni, Şanlıurfa Adliyesi’nin önünde ziyaret etti.

Emine Şenyaşar, ziyaretine gelen Kılıçdaroğlu'a sarılarak gözyaşı döküp Kürtçe yaşanan olayı anlattı. Emine Şenyaşar'ı dinledikten sonra gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, davanın takipçisi olacağını belirterek, "Adaleti beraber getireceğiz. Failler kimse beraber ortaya çıkaracağız. Siz adalet biz siyasi bağlantılarını bulacağız. Vicdanı olan herkesin ailenin yanında olması gerekir. Bu sıradan bir dava değil. Bu dava çocuklarını kaybeden bir annenin davasıdır. İnsanım diyen herkesin bu davaya sahip çıkması lazım. Bunun sağı, solu, partisi yoktur. Bu bir adalet mücadelesidir. Bir annenin çığlığını nasıl duymayız" dedi.

Davaya siyasi baskı yapıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Burası peygamberler şehri ama adaletsizlik şaha kalmış. Nasıl olur böyle bir şey? Sorun adliyede çözülecek, hakim ve savcılar gelecek çözecekler. Bütün bilgiler ortada, kimse cesaret edip adım atamıyor. Neden? İşin içinde bir milletvekili var diye. Adalet, adalet, adalet kardeşim. Anne adalet istiyor. Elbette çocukları geri gelmeyecek ama yüreğindeki ateş soğusun istiyor. Biz bu davanın takipçisi olacağız" diye konuştu.

chp-lideri-kilicdaroglu-sanliurfada-1970-dhaphoto8.jpg

Göbeklitepe'ye hayran kaldı

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra 12 bin yıllık geçmişe sahip UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe’yi dolaştı. Ören yerindeki dikili taşları inceleyen Kılıçdaroğlu, buradaki görevlilerden Göbeklitepe ve yürütülen kazı çalışmalarına ilişkin de bilgi aldı.

Haziran ayında da bir araya gelmişlerdi

Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, CHP'li Belediye Başkanları Çalıştayı kapsamında 19 Haziran'da Gaziantep'te bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşerek hukuki destek talebinde bulunmuştu.

187755.jpg

Ne olmuştu?

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Şanlıurfa Adliyesi önünde 'adalet nöbeti' başlatmışlardı. Saldırıya ilişkin tutuklu olan tek isim ise Emine Şenyaşar'ın oğlu Fadıl Şenyaşar.