Keşan'da site bahçesinde alkol alan vatandaşlara polis müdahalesi

Keşan'da site bahçesinde alkol alan vatandaşlara polis müdahalesi
Keşan'da site bahçesinde alkol alan vatandaşlara polis biber gazıyla müdahale etti.

Edirne’nin Keşan ilçesinde, site bahçesinde kurdukları masada alkol alan bir gruba polis sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları gerekçesiyle ceza yazmak istedi. Bu sırada çıkan tartışma üzerine polis biber gazı kullandı ve bir kişiyi gözaltına aldı.

DHA’nın haberine göre, olay Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ndeki 700 Evler Konutları’nda meydana geldi. Polisin sokağa çıkma kısıtlamasına karşın konutların bahçesine kurdukları masada alkol alan bir gruba müdahale edip ceza yazmak istemesi üzerine polis ile yurttaşlar arasında tartışma çıktı.

Bu sırada tartışmayı duyarak evlerinden çıkan komşularla kendilerini uyaran polisler arasında da arbede yaşandığı belirtilirken, polis, vatandaşlara biber gazıyla müdahale etti. Olayda bir kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığından polisin şiddet görüntülerine yanıt

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, son günlerde sosyal medyada emniyet teşkilatını yıpratmaya yönelik paylaşılan video ve görsellerin sunulduğu ve bu paylaşımların giderek "provokatif bir kampanya" halini aldığı gerekçesiyle bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Son dönemlerde doğruluğu ve yanlışlığı araştırılmadan gündeme getirilen bazı münferit olaylara ait birtakım video ve görseller sosyal medya hesaplarından paylaşılmakta, buradan oluşturulan olumsuz ve yanlış algı teşkilatımızın tüm çalışmaları genellenmekte, bu sayede polisimiz ve emniyet teşkilatımız, toplum nezdinde yıpratılmaya çalışılmaktadır. Sıklıkla şahit olduğumuz bu tavır, bugün de bir başka olay üzerinden özellikle malum 'Tele 1' adlı televizyon kanalı tarafından 'polis zorbalığı' gibi çirkin ve yakışıksız ifadelerle tekrarlanmış, Polis Teşkilatımız haksız yere itham edilmiştir."

 

Etiketler :