Kentsel Dönüşüm Parası Seçime Harcandı

Kentsel Dönüşüm Parası Seçime Harcandı
AKP Hükümeti oy kaybını yavaşlatmak için her yolu deniyor.Kamu bankalarına verdirilen reklamlarla hükümet programlarını anlatma yoluna giden hükümet, kentsel dönüşümün finansmanı için ayrılan kaynakları da seçim reklamlarına...

AKP Hükümeti oy kaybını yavaşlatmak için her yolu deniyor.

Kamu bankalarına verdirilen reklamlarla hükümet programlarını anlatma yoluna giden hükümet, kentsel dönüşümün finansmanı için ayrılan kaynakları da seçim reklamlarına harcamaya başladı.

BAKAN YOK BAKANLIK VAR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, son dönemde kaynak sıkıntısı ve seçim atmosferi nedeniyle adeta durma noktasına gelen kentsel dönüşümün reklamlarını yapmaya başladı. “Kentsel Dönüşüm Hızlanarak Devam Ediyor” mesajıyla yayımlanan reklamlarda ise Çevre Bakanı İdris Güllüce’nin yerine seçimlerde AKP’ye oy toplamak için her yöntemi deneyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun resimlerinin yer alması dikkat çekti.

PARASI VATANDAŞTAN

Yasa gereği siyasi partilere seçim yatırımlarında kullanılmak üzere Hazine’den kaynak aktarılıyor. Özellikle seçim dönemlerinde bu yardımlar iki katına çıkarılıyor. AKP, bu yıl Hazine’den yaklaşık 300 milyon lira yardım aldı. AKP bu yardımların yanı sıra, muhalefet partilerinin aksine, yönetiminde bulunan kamu bankalarıyla kamu kurumlarının kaynaklarını da seçim için kullanmaya başladı. AKP’nin seçim meydanlarında sürekli vurguladığı “Yeni Türkiye” sloganının da yer aldığı tam sayfa gazete ilanlarının parasının AKP’nin seçim bütçesinden değil, Çevre Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm bütçesinden karşılanması ciddi rahatsızlık yarattı.

KAYNAK SIKINTISI ÇEKİLİYOR

Reklam ve ilanlarla AKP propagandası yapan Çevre Bakanlığı, kaynak sıkıntısı nedeniyle kentsel dönüşümde istenilen noktaya bir türlü ulaşamadı. Bakanlık’ın kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşlara verilecek kira desteği için yeterli kaynak bulamadığı, bu nedenle de yıkımları yaptıramadığı belirtiliyor. 2B’den yapılan tahsilatların çok azının kentsel dönüşüm fonuna aktarılabildiğini belirten yetkililer, seçim reklamlarıyla sınırlı kaynakların tüketildiğini söylediler.

FOTOĞRAF FARKI

Öte yandan Çevre Bakanlığı’nın yayımladığı tam sayfa gazete ilanında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun birbirine zıt fotoğrafları da dikkat çekti. Bakanlık ilanda Erdoğan’ın gülen ve ışıkla aydınlatılmış fotoğrafını, Davutoğlu’nun ise kaygılı yüz ifadeli fotoğrafını kullandı.

SÖZCÜ / ANKARA