Kemalettin Erbakan'dan AKP'ye seçim tepkisi: Usulsüzlük varsa hepsinde vardır

Kemalettin Erbakan'dan AKP'ye seçim tepkisi: Usulsüzlük varsa hepsinde vardır
Kemalettin Erbakan, 23 Haziran seçimlerine ilişkin, "Aynı şartlarla birkaç seçim yapıyorsunuz, sonra çıkıyorsunuz bazılarını kabul edip, birini kabul etmiyorsunuz. Bunun tutarlı bir tarafı yok. Ortada bir usulsüzlük varsa hepsinde vardır" diye konuştu.

Saadet Partisi'nin eski lideri Necmettin Erbakan'ın kardeşi Kemalettin Erbakan, Odatv'den Ayşe Baykal'ın sorularını yanıtladı.

AKP'yi ve YSK'nin İstanbul kararını eleştiren Kemalettin Erbakan, "Ya seçimi tümden yenileyeceksiniz ya da yapmayacaksınız. Aksi halde siz kazandığınızı kabul ediyor, kaybettiğinizi kabul etmiyor olursunuz" diye konuştu.

İşte Baykal'ın söyleşisinin bir bölümü:

Seçimin yenilenmesinin tutarlı bir tarafı yok

Kitabınızda seçimlerle ilgili bir tespitiniz var. “Demokrasilerde seçim çözüm değil, seçimin şartları çözümdür” diye. Malum yenilenmesi karar alınan bir İstanbul seçimi var. İstanbul seçimleri için ne düşünüyorsunuz?

Geçen gün partili bir arkadaşla İstanbul seçimini konuştuk. Ona dedim ki; “Aynı şartlarla birkaç seçim yapıyorsunuz, sonra çıkıyorsunuz bazılarını kabul edip, birini kabul etmiyorsunuz. Bunun tutarlı bir tarafı yok. Ortada bir usulsüzlük varsa hepsinde vardır. Makul bir şeyin olması gerekir. Ya seçimi tümden yenileyeceksiniz ya da yapmayacaksınız. Aksi halde siz kazandığınızı kabul ediyor, kaybettiğinizi kabul etmiyor olursunuz. Bunu Halk Partisi’ni savunduğum için söylemiyorum. Ortada bir sorun varsa adil bir şekilde çözmelisiniz.”

Peki, bu durum tabanda nasıl karşılık bulur sizce?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin lehine olur.

Saadet Partisi, genel seçimlerde CHP ile ittifak yaptığı için çok eleştiriliyor. “Erbakan Hoca’nın kemiklerini sızlatıyorlar” gibi eleştiriler yapılıyor. Bu hususta ne düşünüyorsunuz?

Ne ilgisi var? Necmettin Erbakan, Ecevit ile anlaşmadı mı? Bir partinin bir partiyle anlaşması mesele değil ki, destek alabiliyorsan anlaşırsın. Bakın, Türkiye'de particilik ideolojiden çıkıp şahsiyete dönüşmüş durumda. Bugün yapılan siyaset değil, parçalanma.
 

Etiketler :