24 Nisan 2024
İstanbul 25 °C
Halk TV Canlı Yayın

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kaftancıoğlu kararı sonrası ilk açıklama

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kaftancıoğlu kararı sonrası ilk açıklama
Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu'na verilen skandal ceza sonrası açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu'na verilen skandal ceza sonrası açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satırbaşları:

Her ortamda dile getirdim. Adaletin ne kadar değerli olduğunu söyledim. Toplumun vicdanı olduğunu söyledim. Canan Hanıma niye ceza veriliyor. Attığı tweetlerden dolayı ceza veriliyor.

Bu zaman kadar neredeydiniz? Beraat etmesi gereken bir davadan eğer ceza alıyorsa mahkeme adalet dağıtamaz. Bunun Canan Hanım olup olmaması önemli değil.

Bu ülkede adaletin olmadığını hemen hemen her ortamda söyledim. Adalet yok bu ülkede. Hakim vicdanına göre karar vermiyor. Hakim yan tarafa bakıyor. Bakıyor saraya. Acaba nasıl ceza verelim diye. Bir başarıyı nasıl cezalandırabiliriz diye. Bunun arayışı içindeler.

Ama şunu söylemek isterim sevgili halkıma. Hangi görüşten olursa olsun ben adaletarayışını sağlayacağım ve gerçekleştireceğim. Bu ülkede adalet olmalı. Bu ülkede adaletsizlik hukuksuzluk olmamalı. Hacı Bektaş Veli'nin, Mevlana'nın Yunus Emre'nin ruhuna aykırıdır bu. Bu toprakların ruhuna aykırıdır. Düşünce özgürlüğü zenginliktir. Farklı düşünce olmadığı takdirde ülke zenginliği kaybeder.

Hepimiz aynı şeyi düşünürsek sonuç alamayız. Farklılıkları göreceğiz. Farklılıkların zenginlik olduğunu göreceğiz. Her bölgenin oyun havaları var. Türkülerimiz oyun havalarımız zenginliğimizdir. Farklı düşüncelerzenginliğimizdir. 

Neden farklı düşünüyorsun diye ceza veriyorsunuz. Niçin? İstanbul seçimlerinde başarılı oldu diye. Kimden intikam alacağız?

Adaletsizlik ülkenin itibarını zedeler. Benim üzüntüm adaletin bu ülkede yok olmasına.

İlgili Haberler
Etiketler :