Hayatlarını kaybeden 2 doktor son yolculuklarına uğurlandı

Hayatlarını kaybeden 2 doktor son yolculuklarına uğurlandı
Trafik kazaları engellenemiyor. Tekirdağ'da cipin istinat duvarına çarptığı kazada hayatını kaybeden Prof. Dr. Nilda Turgut (55) ile Uzman Doktor Emel Ersöz (54) için görev yaptıkları kurumlarda veda töreni düzenlendi. Gözyaşları sel oldu

Tekirdağ'da bir otelde düzenlenen Uluslararası Balkan Nöroloji ve Nörobilim Kongresinin ardından Prof. Dr. Turgut, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde görevli Uzman Doktor Emel Ersöz, Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı'nda Doç. Dr. A.A.G. ve Edirne'de özel bir hastanede görevli nörolog L.K., kongrenin ardından L.K.'nin kullandığı ciple yola çıktı.

Cip, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu istinat duvarına çarptı. Kazada, Prof. Dr. Nilda Turgut ile Uzman Doktor Emel Ersöz'ün yaşamını yitirdi. Yaralanan Doç. Dr. A.A.G. ve doktor L.K., Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralılardan Doç. Dr. A.A.G.'nin tedavisi yoğun bakımda sürerken, L.K.’nin sağlık durumu ise iyi.

.png

TÖRENLE UĞURLANDILAR

Prof. Dr. Nilda Turgut için, Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi önünde veda töreni düzenlendi. Törene, Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, Turgut'un eşi Burhan, kızı Lara ve üniversite personeli katıldı. Turgut'un annesi Necla Aslantekin ile babası Hüseyin Aslantekin, tabuta sarılıp ağladı.

12.jpg

Törende konuşan Rektör Şahin, acılarının büyük olduğunu belirterek, Şahin'in çok iyi bir hekim, çok iyi bir insan ve iyi bir arkadaş olduğunu ifade etti. Başsağlığı dileyen Şahin'in konuşmasının ardından Turgut'un cenazesi Orta Cami'ye götürüldü.

'HASTASINA İLAÇ ALMIŞTI'

Uzman Doktor Emel Ersöz için de Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törende, Ersöz'ün çocukları, Selin, Kaan ile annesi Meryem Taşçı gözyaşlarına boğuldu. Törende konuşan başhekim Lütfi Çağatay Onar, Ersöz'ün ekonomik günü yeterli olmayan bir hastası için kendi bütçesiyle ilaç temin ettiği bir anısını anlattı.

nnnnn.jpg

KIZI GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Ersöz'ün gözyaşları arasında konuşan kızı Selin Ersöz, etrafa baktığında annesinin yüzünü gördüğünü söyleyerek, Ersöz'ün çok iyi bir anne olduğunu anlattı. "Tanıdığım bir melekti o" diyen Selin Ersöz, annesinin herkesin iyiliğini düşündüğünü ifade ederek "mekanı cennet olsun" dedi.

.jpg

Ersöz ve Turgut'un cenazeleri Edirne'de Yenişehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

terrrr.jpg

Kaynak:DHA