Kaz Dağları'nda tahribat büyüyor: Ünlülerden tepkiler

Kaz Dağları'nda tahribat büyüyor: Ünlülerden tepkiler
Türkiye’nin oksijen depolarından Kaz Dağları’na yapılmak istenilen altın madeni, tüm vatandaşların tepkisine neden oldu. Birçok ünlü isim de ağaç katliamına tepki gösterdi.

Athena grubundan tanınan Gökhan Özoğuz, Kaz Dağları'nda 10 binlerce ağacı altın madeni işletmesi için kesen ve doğa katliamına imza atan şirket ile ilgili tepkisini, "Biz kendi doğamızı neden mahvediyoruz?" sorusuyla dile getirdi.

Kaz Dağları’ndaki Kirazlı köyünde altın madeni işletmesi için 10 binlerce ağacı kesen Kanadalı maden şirketi Alamos Gold’un CEO’su John McCluskey’in açıklamalarına bir tepki de Athena grubundan tanınan Gökhan Özoğuz’dan geldi. Özoğuz, Gürsel Tekin’in tweet’ini paylaşarak şu soruları sordu:

“Biz bu arkadaşların ülkesinde kazı yapıp ekonomimizi kalkındırabiliyor muyuz? Biz neden her şeyimizi diğer ülkelere veriyoruz? Biz kendi doğamızı neden mahvediyoruz? Neden bizim yeraltı zenginliklerimiz üzerinden para kazanıyorlar? Biz bundan ne kazanıyoruz ?”

Bir tepki de komedyen Şahan Gökbakar’dan geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıklamasını göstererek, “Biz salak mıyız” diye soran Gökbakar, “Açıklama değil itiraf olmuş… Acilen bu Kanadalı şirket defolup gitsin buradan… Kanada’da ormanda bırak siyanürle altını, mangal yaktırmazlar” dedi.

‘BAKIN BAKALIM KAÇ AĞAÇ KESİLMİŞ!’

Şahan Gökbakar, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı bu açıklamanın ardından sosyal medya hesabından şu sözlerle tepki gösterdi:

“Tarım ve Orman Bakanlığı açıklama yapmış. Demiş ki ‘evet ağaçlar katledildi ama 195 bin değil 13 bin ağaçcık kestik canım. He ayrıca da Kaz dağları değil orası 40 km uzağı… Bakanlığa sorularım: Biz salak mıyız? Göz görüyor bakın bakalım kaç ağaç kesilmiş? Kazdağları ve etrafı kaç km² su kaynaklarına sahip? İstanbul’a su kaç km öteden geliyor? Yahu o bölgedeki köylere su taşıyan nehirler ve kaynaklar kaç km öteden geliyor? 40 km Kaz Dağları ve su kaynakları için, ev ile bakkala olan uzaklık gibi denilebilir… Yani açıkçası bu açıklamayı yapan ve bunu açıklama diye veren zihniyet işte sorun. Açıklama değil itiraf olmuş… Acilen bu Kanadalı şirket defolup gitsin buradan… Kanada’da ormanda bırak siyanürle altını, mangal yaktırmazlar be! Bunu onaylayan ve izin veren kişilerden de hesap sorulsun!”

İlgili Haberler
Etiketler :