Karadeniz'de isyan ateşi fındığa da sıçradı! Yola döküp ateşe verdi

Rize'de bir üreticinin çaylarını ateş vermesinin ardından bu sefer de Ordu'da bir üretici fındıklarını yola döküp ateşe verdi.

AKP iktidarına karşı çiftçinin tepkisi devam ediyor. Hasat döneminden beri alım fiyatları nedeniyle beli bükülen çiftçi aynı zamanda iklim krizi ile de derinleşen tarım zararlısı ile başı dertte.

Bir yandan alım fiyatları bir yandan kuraklık bir yandan tarım zararlısı derken çiftçinin artık son noktaya ulaştı.

Fındık üreticilerin de başı kokarca ismi verilen tarım zararlısı ile dertte. Aylardan beri durumu iktidara anlatmaya çalışan çiftçi isyanını fındıklarını ateşe vererek gösterdi. CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, kokarca sorununa ve alım fiyatlarına dikkat çekmek için Ordu'dan bir uçtan bir uca kilometrelerce yürümüştü.

Fatsa ilçesinde artık duruma dayanamayan bir çiftçi eylem yaptı. Fatsasondakik'nın paylaştığı görüntüde; üretici, fındıkları yola döküp ateşe verdi.

Ordulu çiftçiler, kokarcaya karşı önlen alınmamasına karşı tepkili. Tonlarca fındık da yurttaşın elinde kaldığı söyleniyor. Orduolay'ın aktardığına göre; TMO'nun yanı sıra artık tüccaların da fındık almadığı bölgeden gelen haberler arasında.

RİZE'DE DE ÇAY YAKILMIŞTI

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde Çaykur’un kota ve kontenjan uygulamasını protesto edilmişti. Çay üreticisi Erdal Bergal, satamadığı çayını benzin dökerek yakmıştı.

Çayını ateşe veren Erdal Bergal şöyle konuşmuştu:

"Çaykur’un çay müstahsiline uyguladığı tarife budur, protestomuzu yapıyoruz. Herkes iyice izlesin, devlet de iyice izlesin. Bu vatandaş bu saate kadar burada bekliyorsa devlete bir katkı sağlamak için bekliyor ama devlet bizi mağdur bırakıyor. Biraz ses verelim"

karadenizde-isyan-ates-findiga-da-sicradi-yola-dokup-atese-verdi.jpg

Kaynak:Fatsasondakka, orduolay, halktv.com.tr