Kapısına kilit vurulan özel hastane de daha önce de SGK'yı dolandırmış

Kapısına kilit vurulan özel hastane de daha önce de SGK'yı dolandırmış
'Yenidoğan çetesi'ne yönelik açılan davadan sonra, kapısına kilit vurulan Şafak Hastanesi'ne ilgili dikkat çeken bir bilgi ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, SGK bir süre önce anılan hastane ile çalışmama kararı aldı. Ancak, konkordato davası açan hastane, mahkemeden bu yönde bir karar aldı. Anılan hastanenin daha önce de SGK'yı dolandırdığı anlaşıldı.

İstanbul'da 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle birlikte hareket ederek bebekleri özel hastanelerin yeni doğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan çeteye ilişkin iddianamede adı geçen Avrupa Şafak Hastanesi'nin, mahkemeden karar alarak Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) kendisiyle çalışmaya zorladığı ortaya çıktı.

fottttt.png

'SGK BİZİMLE ÇALIŞSIN' BASKISI
İsmi yeni doğan çetesinde geçen Avrupa Şafak Hastanesi, 2022 yılında Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesinde konkordato davası açmıştı. Açılan bu davada SGK’nın sözleşmeyi yenilemekten kaçındığı belirtilerek SGK’nın hastaneyle anlaşmasını sürdürmesi için karar verilmesi istendi.

yenidogan-cetesi-hastanesinin-sirri-kim-bu-ozturkler-kdjn.webp

MAHKEME REDDETTİ İSTİNAF KABUL ETTİ
Bu talep Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından reddedildi. Ret kararı davacı şirket tarafından üst mahkemeye taşındı. Talebi inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 45. Hukuk Dairesi, davacı şirketin talebini kabul ederek SGK’nın Avrupa Şafak Hastanesiyle çalışmak zorunda olduğuna hükmetti. Mahkemenin bu kararı nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumunun yıllardır Avrupa Şafak Hastanesiyle çalışmak zorunda bırakıldığı ortaya çıktı.

whatsapp-image-2024-10-20-at-10-04-37.jpegO KARARIN İKİNCİ BİR ÖRNEĞİ YOK
Halk TV’nin ulaştığı bir konkordato danışmanı, konkordatonun borçların yapılandırılmasını sağlamayı amaçladığı, konkordatoyla Sosyal Güvenlik Kurumu'nun “hastaneyle çalışmak zorundasın” gibi bir dayatmaya maruz bırakılmasının tam anlamıyla bir skandal olduğu, konunun ayrıntılı soruşturulması gerektiği yorumunda bulundu.

650x344-yenidogan-cetesi-sorusturmasinda-adi-gecen-bagcilar-safak-hastanesi-kapatildi-1729287684140.webpSAĞLIKLI GÖZLERE LAZER YAPTILAR!
Avrupa Şafak Hastanesi daha önce de, SGK'ya yönelik dolandırıcılık haberleri ile gündeme geldi. Anılan hastanede, 'Kampanya var denilerek' 291 hastanın sağlıklı gözlerine lazer tedavisi uygulandı. SGK'nın milyonlarca lira dolandırıldığı olayla ilgili, aralarında hastanenin sahibi Seçim Öztürk ve başhekim ve doktorların da arasında bulunduğu 13 şüpheliye İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

2cfefc4b12382021.jpg

Seçim Öztürk.

Kaynak:Halk TV Ekonomi Servisi