Kanatlı Tıpçı Anlattı! 'Tavuğa Pansuman Yapacak Doktor Bulundu' Dedim

Kanatlı Tıpçı Anlattı! 'Tavuğa Pansuman Yapacak Doktor Bulundu' Dedim
Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, tıp fakültesine 509 puan alarak yerleşen Oğuz Çat'ın, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde bulunan 'Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği'ni kazanması olay olmuştu. Çat, neden bu tercihi yaptığını anlattı.

Sosyal medya geçen hafta Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) sayısalda 13 bin sıralama ile Bolu Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği'ne yerleşen Oğuz Çat'ı konuştu.

Oğuz Çat'ın tercihi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde bulunan 'Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği' bölümü oldu. Çat'ın bu tercihi, hem ailesini hem de yakın çevresini şaşkına çevirdi.

Adı Kanatlı Tıpçı'ya çıkan, aslında Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan Oğuz Çat, "Neden sürekli sınava giriyorsunuz? sorusunu çok aldım. Hem özel ders verdiğim öğrencileri motive etmek hem de kendi bilgilerimi güncel tutmak adına üniversite sınavlarına giriyorum" yanıtını verdi.

kanatli-tipci1.jpg

Milliyet'ten Betül Topaklı'ya konuşan Oğuz Çat, 'Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği' bölümünü tercih etmesinin öyküsünü şöyle anlattı:

“Tıp, diş hekimliği, eczacılık ya da hukuk gibi bir bölümü yazarak insanların önüne geçip haklarını yemek istemedim. Bu sebeple kontenjanı boş kalan ve fazla tercih edilmeyen lisans bölümlerini araştırdım.

Karşıma, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümü çıktı. Bir de Hatay'da açık veteriner bulamadığı için yaralı tavuğu acil servise getiren bir adam vardı. Türkiye’de gündem olmuştu. Hemen aklıma ‘Tavuğa pansuman yapacak doktor bulundu’ esprisi geldi.

Ayrıca genelde Türkiye’de yüksek puan alanların hukuk, tıp ve mühendislik yazması isteniyor. Ben bu dayatmayı kırmak istedim. Tek tercih yaparak orayı yazdım ancak kayıt yaptırmayacağım. Çünkü Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki arkadaşlarımı ve hocalarımı çok seviyorum. Onları bırakmayı düşünmüyorum."

OĞUZ ÇAT KİMDİR?

Aksaray'da yaşayan Oğuz Çat (22), Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi. Aynı zamanda dijital platformlar üzerinden ortaokulve lise öğrencilerine matematik, kimya ve biyoloji dersi veren Çat, bu yıl sınava hem öğrencilerini motive etmek hem de kendi bilgilerini güncel tutmak için girdi.

Elde ettiği 509 puanlık başarının tıp fakültesine yerleştiği dönemden bile daha iyi olduğunu söyleyen Çat, önce tercih yapmayı düşünmedi. Ancak tercihlerin sona ermesine 1 saat kala fikrini değiştirdi "Sınava girdiğim senenin anısı olsun" diyerek tercih listesi hazırladı.

Etiketler :