Kanal İstanbul şantiyesi İBB tarafından durduruldu

Kanal İstanbul şantiyesi İBB tarafından durduruldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Haziran ayının sonunda 6 köprüden ilkinin temelini atacağız" dediği Kanal İstanbul şantiyesi İBB tarafından durduruldu.

Odatv’nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Haziran ayının sonunda 6 köprüden ilkinin temelini atacağız, daha fazla bekleyemeyiz' dediği Kanal İstanbul şantiyesi İstanbul Büyükşehir Belediye'si tarafından durduruldu. Bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi.

oda1.jpg

İSKİ arazisi kullanılarak yüklenici firma tarafından kurulan şantiye geçtiğimiz hafta, İBB tarafından Pazar günü sabah 05:00’de başlatılan operasyonla "İSKİ arazisi işgal edilerek ve havza sahasında kurulduğu gerekçesiyle" tahliye edildi.

Tahliyenin gerçekleşmesinin ardından, bu sabah bölgeye Jandarma birlikleri sevk edildi. Asker gözleminde, Sazlıdere üzerine yapılan yeni şantiye alanı tekrar kurulmaya başlandı.

oda2.jpg

İSKİ yetkilileri, Karayolları Genel Müdürlüğüne dere üzerine yapılan bendin bu hafta yoğun yağış beklenen bölgede mal ve can kaybına yol açabileceği uyarısını yazılı olarak iletti.

oda-4.jpg

Askerlerin önlem aldığı bölgeye bugün CHP milletvekilleri Gökhan Zeybek ve Turhan Aydoğan da giderek incelemelerde bulundu. İki milletvekili ne askeri ne de şantiye sorumlusu olarak hiçbir yetkiliye ulaşamadı.

oda-5.jpg

 

Etiketler :