Yanlış boyanan demirleri temizlemek için kuyuya indi. Ancak korkunç bir ölüm onu bekliyordu. Zehirli Asitle Yanarak Can verdi

Yanlış boyanan demirleri temizlemek için kuyuya indi. Ancak korkunç bir ölüm onu bekliyordu. Zehirli Asitle Yanarak Can verdi
İstanbul’da yaşayan Mehmet Velit Faris çalıştığı iş yerinde yanlış boyanan demirlerin temizlenmesi için kuyuya indi. Ancak girdiği kuyudan çıkamadı. Oluşan zehirli asitle yanarak can verdi. Faris’in ölümünde sorumluluğu bulunan iki isme dava açıldı. 6 yıla kadar hapisleri isteniyor.

Mehmet Velit Faris 33 yaşındaydı. Metal Sanayi Anonim Şirketi unvanlı iş yerinde işçi olarak çalışıyordu. 13 Ağustos 2021 tarihinde, iş yerinde yanlış boyanan demir profillerin boyalarının kimyasallar vasıtasıyla çözülüp arındırılmasında kullanılan kuyunun temizlenmesi hususunda görevlendirildi. Temizlik esnasında kuyuda gaz sızıntısı oluşması nedeniyle etkilendi ve kuyudan çıkamadı. Diğer işçilerin yardımları ile kuyudan çıkartıldı. Kaldırıldığı hastanede ise vefat etti.

‘ÖLÜMÜNE KİMYASAL YANIK SEBEP OLDU’

Yapılan otopsi sonucu Mehmet Velit Faris'in ölümünün boğucu gaz inhalasyonuna bağlı asfiksi ile birlikte oluşan kimyasal yanık ve gelişen komplikasyonlar sonucu meydana geldiği tespit edildi.

‘ÖNLEMLER ALINMADI’

Konuya ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında alınan bilirkişi raporunda kazanın işçinin iş yerinde meydana gelmesi sebebiyle iş kazası olduğu belirtildi. Kazanın öngörülebilir ve alınacak önlemler ile önlenebilir nitelikte bir kaza olduğunun belirtildiği raporda iş yeri yetkilisi ve üretim sorumlusu olan Harun Kaptanoğlu'nun birinci derecede etkili olduğu görülen önlemleri almadığı belirtildi. Fabrikada iş güvenliği uzmanı olan şüpheli Davut Ağacanoğlu'nun ise ikinci derecede etkili olduğu görülen önlemleri almadığı kaydedildi. Raporda yaşamını yitiren Faris'in de dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranarak kazanın meydana gelmesinde sorumluluğunun bulunduğu da raporda aktarıldı.

HAPİSLERİ İSTENDİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede iş yeri yetkilisi üretim sorumlusu Harun Kaptanoğlu ve iş yerinde iş güvenliği uzmanı olan Davut Ağacanoğlu sanık olarak yer aldı. İddianamede iki ismin dikkat ve özen göstermedikleri ve iş güvenliği yasası çerçevesinde almaları lazım gelen tedbirleri almadıkları kaydedildi. İki sanığın, “taksirle ölüme neden olma” suçunda 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi. İddianame Büyükçekmece 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi ve dava görülmeye başlandı.

Etiketler :