Kan Donduran Olay: Akaryakıt Tankerinde Havasızlıktan Can Verdiler

Kan Donduran Olay: Akaryakıt Tankerinde Havasızlıktan Can Verdiler
Gaziantep'te, Nizip-Gaziantep otoyolunda kontrol noktasında durdurulan bir akaryakıt tankerinde gizlenmiş 52 Afgan uyruklu kaçak göçmen bulundu. Acı haber ise 2 göçmenin havasızlıktan hayatını kaybetmesi oldu. 7 göçmen ise hastaneye kaldırılırken, 43 göçmen işlemleri yapılmak üzere polis merkezine götürüldü. Tanker sürücüsü de dahil olmak üzere 3 kişi ise gözaltına alındı.

Nizip- Gaziantep otoyolunda, kontrol noktasında görevli polis ekipleri, öğleden sonra, sürücüsü açıklanmayan 31 B 6316 plakalı akaryakıt tankerini durdurdu. Ekipler, arama yaptığı tankere gizlenmiş Afgan uyruklu göçmenlere rastladı.

gaziantepte-akaryakit-tankerinde-2si-33547.jpg

Ekipler, tankerde havasız kaldığı belirlenen göçmenleri tankerden çıkardı. Ekiplerin yaptığı kontrolde tankerden çıkarılan 52 kaçak göçmenden 2'sinin öldüğü belirlendi. Havasızlıktan dolayı nefes almakta zorlanan 7 göçmen ise kentteki çeşitli hastanelere gönderildi.

43 kaçak göçmen ise işlemleri yapılmak üzere Yeşilvadi Şehit Ersan Gürpınar Polis Merkezi Amirliğine götürüldü. Polis, aralarında tanker sürücüsünün de bulunduğu 3 kişiyi gözaltına aldı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Kaynak:DHA

Etiketler :