Kamu hastaneleri 'maliyete' yenik düştü

Kamu hastaneleri 'maliyete' yenik düştü
Şehir hastanelerine milyar liralar akıtılırken kamu hastaneleri inşaatları 'maliyet' gerekçe gösterilerek birer birer iptal ediliyor. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Kamu kaynaklarını iktidara yakın bir avuç kesime değil yurttaşın ihtiyaçlarına kullanın” sözleriyle tepki gösterdi.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni hastane inşaatları ve mevcut hastanelere yönelik maliyet hesapları, enflasyona ezildi. Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne yapılması planlanan 300 yataklı ek bina ikmal inşaatı, Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Hastanesi'nin ikmal inşaatı ve Haymana Devlet Hastanesi Acil Servis Bölümünün tadilatı 'yaklaşık maliyetin ilan tarihinde güncel olmaması' nedeniyle ertelendi. Haymana Devlet Hastanesi Acil Servis Tadilatı ihalesi ile Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Hastanesi İkmal İnşaatı Yapım İşi ihaleleri ise “Bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin/yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması” nedenleriyle aralık ayı içerisinde iptal edildi.

Şehir hastanelerine milyarlar

Evrensel'de yer alan habere göre CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, şehir hastanelerine aktarılan milyarlarca lirayı anımsattı. CHP'li Emir “Otel konforunda’ denilerek pazarlanan şehir hastanelerine büyük kaynak aktaran Sağlık Bakanlığı devlet hastanelerinin inşaatlarını tamamlayamıyor. Buradan bir kez daha uyaralım kamu kaynaklarını iktidara yakın bir avuç kesime değil yurttaşın ihtiyaçlarına kullanın” dedi.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :