Şehir hastanesinde 'milyon liralık vurgun' iddiası

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bayraklı Şehir Hastanesi’ne alınan tıbbi cihazlara ilişkin, yolsuzluk yapıldığını ileri sürdü: “Gmedikal Sistemleri diye bir firmadan 30 adet ultrasonografi cihazı ithal ediyor. İlk fatura 318 bin 726 dolar. Türkerler Gama ortaklığına 1 milyon 230 bin dolara devir yapılıyor. Sonrasında 1 milyon 344 bin dolara Bayraklı Şehir Hastanesi’ne devir yapılıyor."

CHP’li Mahir Polat, bugün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, İzmir’deki Bayraklı Şehir Hastanesi’ne tıbbı cihaz alımında yolsuzluk yapıldığını iddia etti. Şehir Hastaneleri ile ilgili sorularına hükümetten ‘ticari sır’ açıklaması yapıldığını ifade eden Polat, şöyle konuştu:

“Şehir hastaneleri ile, ulaşımla ilgili ve buradan bir rant devşirilmesi ile ilgili çekincelerimiz vardı. Sayın Genel Başkan’ımızın bundan uzunca bir süre önce bürokrasiye, ‘Yapılan yolsuzluklara imza atmayın, ortak olmayın’ diye bir çağrısı vardı. O çağrıdan sonra partimize, bürokrasiden çeşitli dosya ve evrakların ulaştığı bilinmiyor. Yeri ve zamanı geldiğinde açıklayacağımızı söylemiştik. Burada bu belgelerden bir tanesini açmak istiyoruz. Neden yeri ve zamanı geldi? Arkadaşlarımız şehir hastaneleri ile ilgili çokça sorular sordu. Bize her defasından ‘ticari sır’ olduğu, açıklanamayacağı söylendi.”

30 cihazda 1 milyon liralık vurgun

Polat, yapılan yolsuzluğa dair şu bilgileri aktardı: “İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi; ulaşım açısından tartışmalı bir alana yapılmış. Bayraklı Şehir Hastanesi, Gerflor markasıyla bir firmadan bakteri, fazla kir tutmayan bir yer kaplaması ithal ediyor. Metrekaresini 10,45 euroya ithal ediyor. Bayraklı Şehir Hastanesi’ni kuran Türkerler Gama İzmir adi ortaklığına 333. madde gereğince devir yapılıyor. Bu devirde, fiyat tamı tamına 11,09 euro civarına devir yapılıyor. Arkasından Türkerler Gama ortaklığı da Bayraklı Şehir Hastanesi’ne devrediyor. Devirde 17,055 euroya denk geliyor. Yani 10 euroya aldığınızı 17 euroya devrediyorsunuz.

Yine Gmedikal Sistemleri diye bir firmadan 30 adet ultrasonografi cihazı ithal ediyor. İlk fatura 318 bin 726 dolar. Türkerler Gama adi ortaklığına devir yapılıyor, Gmedikal tarafından; 1 milyon 230 bin dolara devir yapılıyor. Sonrasında 1 milyon 344 bin dolara İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’ne devir yapılıyor. Aradan geçen birkaç günlük süre sonunda 1 milyon 347 bin 383 dolara ithalatı gerçekleşmiş oluyor. Sadece 30 tane cihazda 1 milyon 28 bin 657 dolar vurgundan, nitelikli dolandırıcılıktan bahsediyoruz.”

Kaynak:ANKA

Etiketler :