Kamptan kaçan sığınmacıları yazdığı için tutuklanan gazeteciye Özdağ'dan ziyaret

Osmaniye'de kamptan kaçan sığınmacıların haberini yaptığı için tutuklanan Gazeteci Hasan Tolga Balcılar'ı bulunduğu cezaevinde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ziyaret etti. Özdağ, Ergenekon ve Balyoz gibi kumpasları hatırlatarak bunların hepsinin tarihin çöplüğüne gittiğini söyledi.

Gazeteci Hasan Tolga Balcılar, Osmaniye’nin Cevdetiye beldesindeki kamptan kaçan sığınmacılarla ilgili haberi nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan tutuklanmıştı. Bunun ardından Gazeteci Hasan Tolga Balcılar cezaevinde açlık grevine başlamıştı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Balcılar’ı bugün tutuklu bulunduğu Osmaniye Kapalı Cezaevi’nde ziyaret etti ve ziyaretin ardından da partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

'Kumpasları kuranların hepsi şimdi hapishanede'

Özdağ, açıklamasında "Bir süre önce gözaltına alınan, tutuklanan gazeteci Tolga Balcılar'ı, Adalet Bakanlığı'na başvurarak almış olduğumuz izin çerçevesinde bugün tutuklu olduğu hapishanede ziyaret ettim. Ben bir Ergenekon zanlısı olarak FETÖ ile yıllarca mücadele ettim ve sonunda Ergenekon, Balyoz, casusluk vs. hepsi tarih çöplüğüne gitti ve bu kumpasları kuranların hepsi de şimdi hapishanede.

Bugün Osmaniye’de benzer kumpaslar, FETÖ taktiği kuranlar da bir daha akıllarını başlarına alsınlar ve düşünsünler. Basın özgürlüğüne yaptıkları saldırının gerçek nedeninin de Afgan sığınmacıların olmadığı, başka işler olduğu çok açık gözüküyor. Bakalım hukuk mu daha güçlü, siz mi daha güçlüsünüz; ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak:ANKA