Kampanyayı bitiren Mahir Ünal 'yeşil top'u kaldırmadı

Kampanyayı bitiren Mahir Ünal 'yeşil top'u kaldırmadı
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın 1 Mayıs'ta duyurduğu 'Etik farkındalık' ve 'Dijital farkındalık' çalışmasının dün sona erdiğini duyurdu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, sosyal medyada başlatıkları ‘yeşil top’ uygulamasına son verildiğini açıkladı.

Mahir Ünal, dün Twitter'dan yaptığı açıklamada parti içinde de tartışma yaratan kampanyanın sona erdiğini şu şekilde duyurdu:

"1 Mayıs 2020 tarihinde başlattığımız “Etik Farkındalık” çalışması “Dijital Farkındalık” çalışmamızın 10 Haziran 2020’de başlaması ile sona ermiştir. 40 gün süren “Etik farkındalık” çalışmamızda küfür, hakaret ve dezenformasyonu görünür kılmak için kullandığımız “Yeşil Küre” görevini başarıyla tamamlamıştır. "

Profilindeki 'yeşil top' duruyor

Geçtiğimiz ay AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevine atanan Gaziantep eski Milletvekili Şamil Tayyar'ın yeşil top uyfulamasının mimarlarından biri olduğu iddia edilmişti. Tayyar'ın istifası AKP içinde kampanyaya karşı bir tepki olduğu yorumlarına da neden olmuştu.

ekran-goruntusu-52.png

Öte yandan, Mahir Ünal'ın da kampanyanın sona erdiğini açıklamasına rağmen profiline koyduğu 'yeşil top'u kaldırmaması dikkat çekti. Mahir Ünal, kampanya sona ermesine rağmen profilindeki 'yeşil top'u tutmaya devam etmesinin parti içinde kampanyaya itiraz edenlere bir mesaj olduğu şeklinde yorumlanıyor.

'Yeşil top'u kaldırmayan AKP'liler

Kampanyanın bitmesinin ardından birçok AKP'li vekil profillerindeki 'yeşil top'u kaldırmadı.

ekran-goruntusu-41.pngekran-goruntusu-42.pngekran-goruntusu-43.pngekran-goruntusu-44.pngekran-goruntusu-45.pngekran-goruntusu-46.pngekran-goruntusu-47.pngekran-goruntusu-48.pngekran-goruntusu-49.pngekran-goruntusu-50.pngekran-goruntusu-51.png