İzmir'de 5.1 Büyüklüğünde Deprem... Herkes Sokaklara Döküldü

İzmir'de saat 08.19'da 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Manisa'dan ve yakın illerden de hissedilen deprem büyük paniğe neden oldu.

Deprem Türkiye'yi dolaşıyor. Bu sabah da İzmir sarsıldı. İzmir'de Kuşadası açıklarında 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem İzmir'de şiddetli olarak hissedildi. Kuşadası Körfezi'nde meydana gelen deprem saat 08.19'da gerçekleşti.

Deprem 8.5 km derinlikte meydana geldi.

Sarsıntı Manisa ve çevre illerde de hissedildi, bazı vatandaşlar sarsıntıdan dolayı büyük panik yaşadı.

İŞTE DEPREM ANLARI

????Merkez üssü Kuşadası Körfezi olan İzmir ve Manisa'da hissedilen 5.1'lik depremden ilk görüntü

????https://t.co/Ua3S6oApqR pic.twitter.com/VyUWFz5Wh8

— Halk TV (@halktvcomtr) January 27, 2024

Ege Denizi'nde, merkez üssü Kuşadası Körfezi olan ve İzmir ile Manisa'da da hissedilen 5.1 büyüklüğündeki deprem, Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki bir berberin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde; iş yeri çalışanının depremi hissederek dışarıya koştuğu görüldü.

ŞÜKRÜ ERSOY'DAN İLK YORUM

CNN Türk yayınında konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Müstakil bir deprem de olabilir. Yıkıcı etkisi olabileceğini düşünmüyorum" dedi. Ersoy "Bunlar bölgenin tabiatına uygun depremler, sürpriz olmaz" diye konuştu.

JAPON DEPREM UZMANI: BEKLENEN DEPREM

Japon deprem uzmanı Moriwaki de 5.1 büyüklüğündeki depremle ilgili beklenen bir deprem yorumunu yaptı. İzmir'de büyük depreme neden olacak fay hattının henüz kırılmadığını belirtti. Batı Anadolu fayının İzmir'i sıkıştırdığını anlatan Moriwaki, sarsıntının büyük bir deprem habercisi olarak adlandırılamayacağını söyledi.

Ege'de en fazla 7 büyüklüğünde deprem olacağını belirten Moriwaki, Karşıyaka ve Bornova'nın yumuşak zeminde yer aldığını belirtti. Moriwaki denizdeki bir depremin tsunamiye de neden olabileceğini anlattı.

PROF. DR. OKAN TÜYSÜZ: NORMAL BİR DEPREM

Prof. Dr. Okan Tüysüz de "Bugün yaşadığımız deprem normal fay tarafından üretilen bir deprem. Bunun artçıları da 4 büyüklüğünde olabilir. Ege dünyanın en sık deprem üreten bölgelerinden bir tanesi. Ancak fayların boyutu çok uzun değil. O nedenle ürettikleri depremler de sınırlı. Çok ender olarak 7'ye ulaşan depremler var" dedi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan paylaşımda depremin ardından herhangi olumsuz durum bulunmadığını belirtti.

Dha muhabirinin verdiği bilgiye göre deprem 10 ile 15 saniye arasında sürdü. Tam işe gidiş saatinde meydana gelmesi kentte paniği artırdı. İzmir'in yanı sıra Manisa'da da deprem hissedildi. Şu an için bölgeden ilk gelen bilgilere göre herhangi bir olumsuzluk yok.

30 Ekim 2020'de meydana gelen 6.6 büyüklüğünde depremde 117 kişi hayatını kaybetmişti.

KAHRAMANMARAŞ DA SALLANDI

6 Şubat depremlerinin yıldönümü yaklaşmışken bölge yine hareketli. Dün gece saat 21.25'te de Kahramanmaraş'ta 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İŞTE DEPREM ANLARI

Ege Denizi'nde, merkez üssü Kuşadası Körfezi olan ve İzmir ile Manisa'da da hissedilen 5.1 büyüklüğündeki deprem, Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki bir berberin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde; iş yeri çalışanının depremi hissederek dışarıya koştuğu görüldü.