Kaftancıoğlu'na destek büyüyor: 153 sanatçı imza verdi

Kaftancıoğlu'na destek büyüyor: 153 sanatçı imza verdi
17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Kaftancıoğlu’na 153 sanatçıdan destek açıklaması geldi.

AKP ve MHP’lilerin uzun süredir hedef tahtasına oturttuğu CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, 6 yıl önce yaptığı bazı sosyal medya paylaşımları ve hakkında üretilen sahte içerikler delil kabul edilerek açılan davada yarın 3. kez hakim karşısına çıkacak.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu'nun 4 yıldan 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması 6 Eylül Cuma günü Çağlayan Adliyesi’nde görülecek.Bir önceki duruşmada savunmasını yapan Kaftancıoğlu hakkında savcı mütalaasını açıklamış ve 17 yıla kadar hapis istemişti. 6 Eylül’deki duruşmada Kaftancıoğlu’nun avukatları Fikret İlkiz, Ergün Özer, Süleyman Türker, Doğuşcan Aydın Aygün ve Figen Güler esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını gerçekleştirecek.

Karar duruşma öncesinde ise toplumun sanat ve siyaset kesimlerinden Kaftancıoğlu'na destek yağmaya devam ediyor. 28 Haziran’da görülen ilk duruşma öncesinde 53; 18 Temmuz’da görülen ikinci duruşma öncesinde de 134 sanatçının imzaladığı destek bildirisine karar duruşması öncesi imza verenlerin sayısı 153’e yükseldi.

Arif Sağ, Ataol Behramoğlu, Barış Atay, Bedri Baykam, Bülent Emrah Parlak, Cahit Berkay, Edip Akbayram, Erdal Erzincan, Fazıl Say, Ferhan Şensoy, Genco Erkal, Leman Sam, Müjdat Gezen, Rutkay Aziz, Zülfü Livaneli ve Murathan Mungan gibi kültür sanat dünyasının çok önemli isimleri Kaftancıoğlu’na destek açıklamasında bulundu. Sanatçılar yayınladıkları bildiride “Bugüne kadar her koşulda barışı ve kardeşliği savunan Kaftancıoğlu'nun hukuksuz bir şekilde yargılanmasına itiraz ediyoruz. Canan Kaftancıoğlu 16 milyon insanın sesidir, bu sesin susturulmasına izin vermeyeceğiz.16 milyon İstanbulluyla birlikte seninleyiz Canan. Asla yalnız yürümeyeceksin” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler