Kafasına beton atıp öldürdü akıl almaz savunma yaptı: Ortamı yumuşatmak için attım

Bursa'da bir şahıs kavga ettiği kişilerin üzerine beton attı. Tutuklanan şahıs makemede, "Ortamı yumuşatmak için çatıya çıkarak, 60 santimetre kalınlığında beton parçasını rastgele attım" dedi.

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, geçtiğimiz Aralık ayında Yusuf Aydın, arkadaşları Uğur ve Hüseyin Balta'nın otomobilini çalıp Balıkesir'e kaçtı.

Araç yakıtsız kalınca kendini ihbar eden Aydın, denetimli serbestlikle serbest bırakıldı. Olaydan bir ay sonra Aydın, mahallede Balta kardeşlerle karşılaştı ve aralarında çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

catidan-attigi-beton-parcasiyla-olume-ne-419284-116494.jpg

Aydın, ailesinin de karıştığı bu kavgada, evinin çatısından beton parçalarını kalabalığa attı. Bu sırada Ramadan Bayar'ın başına isabet eden bir beton parçası, Bayar'ın ölümüne neden oldu.

catidan-attigi-beton-parcasiyla-olume-ne-419286-116494.jpg

Yusuf Aydın, "kasten öldürme" suçundan tutuklanarak yargılandı. İfadesinde, Balta kardeşlerle yaşanan husumet nedeniyle kavganın çıktığını ve olay sırasında kendisini savunmak amacıyla rastgele beton parçası attığını söyledi.

catidan-attigi-beton-parcasiyla-olume-ne-419282-116494.jpg

"ORTAMI YUMUŞATMAK İÇİN ATTIM"

Yusuf Aydın, "Kavgaya karşı tarafın ailesi de müdahale etmeye çalışınca, ortamı yumuşatmak için çatıya çıkarak, 60 santimetre kalınlığında beton parçasını rastgele attım. Amacım birini öldürmek değildi. Beton Ramadan Bayar'a isabet etmiş. Maktulün ailesine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

catidan-attigi-beton-parcasiyla-olume-ne-419281-116494.jpg
Yusuf Aydın

"YERE DOĞRU ARTTI PANİKLE SINIRI AŞTI"

catidan-attigi-beton-parcasiyla-olume-ne-419280-116494.jpg
Ramadan Bayar’ın (65)

Aydın'ın avukatı, olayın meşru müdafaa kapsamında gerçekleştiğini belirtti. Avukat şunları sarf etti:

"Müvekkil olay öncesi sanıklarla husumet yaşamış ve aldığı tehditlerden dolayı Bursa’yı terk etmiştir. Bursa’ya 3 ay sonra anneannesini ziyarete geldiğinde ise kendisini mahallede gören sanıklar, hakaretler eşliğinde saldırıda bulunmuştur. Müvekkilin yanında annesi de darbedilmiş, evde bulunan anneannesi de yaralanmıştır. Sanıklar evin kapı ve camlarını kırıp, penceresine de aynı şekilde zarar vermiş ve evin içerisine girmiştir. Müvekkilim teras katına kaçmış, saldırının bitmemesi ve dayısının kafasına kazma sapı ile vurulduğunu görmesi üzerine, kalabalığın dağılması için hedef gözetmeden terastan beton parçasını yere doğru atmıştır. Meşru müdafaa kapsamında, yaşadığı korku ve panikle sınırı aşmıştır"

Mahkeme, Aydın’ın tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Kaynak:DHA