Elif Şafak'tan İlk Açıklama! Birinde Sinek Var Ötekinde Bit

Elif Şafak'tan İlk Açıklama! Birinde Sinek Var Ötekinde Bit
Elif Şafak'ın Bit Palas romanının Mine Kırıkkanat'ın romanından intihal olduğu iddiasının ardından yazardan ilk açıklama geldi: Akıl tutulmasına delalet...

Elif Şafak'ın 'Bit Palas' romanını Mine Kırıkkanat'ın 'Sinek Sarayı' romanından intihal ettiği iddiasıyla açılan davanın kararı sonrası Elif Şafak'tan ilk açıklama geldi.

Elif Şafak’ın 'Bit Palas' romanının, Mine Kırıkkanat’ın 'Sinek Sarayı' romanından intihal olduğu mahkeme kararıyla onaylandı. Kararın ardından Elif Şafak'tan ilk açıklama geldi.

Elif Şafak "Davanın "hukuk temelinde inşa edilmiş" bir dava olmadığını söyleyerek Kırıkkanat’a maddi ve manevi tazminat davası açacağını ifade etti.

Şafak "Bu dava kişisel takıntı ve art niyet üzerine kurulmuştur" iddiasında da bulundu.
Elif Şafak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kısaca özetlemek gerekirse, Kırıkkanat’ın kitabında da İstanbul’da bir apartman var, 'Bit Palas’ta da. Birinde sinek var, ötekinde bit bahsi geçiyor. İkisinde de marjinal karakterler ve kediler ve çöp bidonları var. Benzerlik bundan ibarettir. Yazar İsmail Güzelsoy’un şöyle bir tespiti var: 'Raftan rastgele iki kitap seçseydim aralarında bu iki kitaptan daha fazla benzerlik bulurdum.' Sırf bu nedenle intihal iddiasında bulunmak, eğer korkunç bir kıskançlıktan, kara bir kötülükten beslenmiyorsa, akıl tutulmasına delalettir.
Türk edebiyatında içinde bir apartman olan yüzlerce eser mevcuttur. Apartman teması da, Beyoğlu da, kediler de, çöp bidonları da, marjinal karakterler de kimsenin tekelinde değildir. Bu çarpık mantığa kalsa ülkemizde ne edebiyat üretilebilir, ne de sanat."