Kadıköy'de 15 kedi ve 1 köpeği zehirlediler!

Kadıköy'de 15 kedi ve 1 köpeği zehirlediler!
Kadıköy Fenerbahçe Mahallesi’nde sabaha karşı en az 15 kedi ve 1 köpek zehirlendi. 4 kedinin tedavisi veterinerde sürerken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Gazete Duvar'dan Meral Candan'ın haberine göre, İstanbul'un Kadıköy ilçesi Fenerbahçe Mahallesi’nde sabaha karşı kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından bir grup kedi ve köpeğe zehirli madde verildi. Hayvanseverler, şu ana kadar 15 kedinin ve 1 köpeğin zehirlendiğini belirtti.

11 KEDİ VE KÖPEK HAYATINI KAYBETTİ

Bu olay sonucunda 11 kedi ve köpek yaşamını yitirirken, zehirlenen kedilerden 4’ü veterinerde tedavi altına alındı. Hatay’dan depremzede olarak getirilen bir köpeğin ise akıbetinin henüz bilinmediği ve arama çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Hayvanseverler, olay yerinde araba altlarında ve köşelerde ölü veya can çekişen kediler bulduklarını, yaşama tutunabilenleri veterinerlere götürdüklerini bildirdi. Bu nedenle, toplamda kaç hayvanın etkilendiğinin kesin bir rakamının verilemediği kaydedildi.

POLİS OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Mahalle sakinleri, yaklaşık bir yıl önce de benzer bir zehirlenme vakası yaşandığını, o dönemde yaklaşık 30 kedinin hayatını kaybettiğini hatırlatıyor.

skynews-cats-cyprus-6218578.jpg

istanbulun-kopekleri.jpg

Kaynak:halktv.com.tr