İzmit'te CHP'den çelenk tepkisi

İzmit'te CHP'den çelenk tepkisi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Kocaeli Vilayet binası önündeki Atatürk Anıtı'na resmi kurumlardan sadece Milli Eğitim Müdürlüğü çelenk koydu. Bu durumu eleştiren CHP Kocaeli İl Yönetimi ve Atatürkçü Düşünce...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Kocaeli Vilayet binası önündeki Atatürk Anıtı'na resmi kurumlardan sadece Milli Eğitim Müdürlüğü çelenk koydu. Bu durumu eleştiren CHP Kocaeli İl Yönetimi ve Atatürkçü Düşünce Derneği, resmi törenin ardından Atatürk Anıtı'na giderek çelenk bıraktı.

İzmit'teki 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları saat 09.00'da Vilayet binası önünde gerçekleştirilen törende başladı. Ancak daha önce Vali, Garnizon Komutanlığı ve siyasi partilerin de çelenk koymasına rağmen bu bayram Atatürk Anıtı'na sadece Milli Eğitim Müdürlüğü çelenk koydu. Saygı durumu ve İstiklal marşı'nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.

CHP Kocaeli İl Başkanlığı bu durumu eleştirerek, bu törenin ardından Vilayet binasına giderek alternatif kutlama yaptı. CHP Kocaeli İl Başkanı Cihat Altunyuva, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, CHP Milletvekilleri adayları ile çok sayıda partilinin katılımıyla Atatürk Anıtı'na CHP'nin çelengi bırakıldı. Daha sonra Atatürkçü Düşünce Derneği de çelenk bıraktı. Vilayet binası önündeki Atatürk Anıtı'na sadece Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenk bırakmasını eleştiren CHP Kocaeli İl Başkanı Cihat Altınyuva, "Bu ayıptır. Burada ne Valiliğin, ne Garnizon Komutanlığı'nın ne de belediyenin çelenkleri var. Biz de burada alternatif bir kutlama yaptık. Başkanlık sistemi hayalleri kuranlar Atamızın kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmayı başaramayacaklardır. CHP iktidarı yaşamın getirdiği güzellikleri sunacaktır" dedi.

İzmit'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlamaları daha sonra Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde devam etti.