Orman Yangını Yayıldı: İzmir-Manisa Otoyolu Trafiğe Kapatıldı

3 kentte eş zamanlı başlayan yangınlara müdahale sürüyor. İzmir'de çıkan orman yangınında yoğun duman nedeniyle tünellere ulaşım kapandı, Manisa'yla ulaşım kesildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, 7 evin zarar gördüğünü belirtti. Yangın nedeniyle 2 mahalle boşaltıldı.

Türkiye'de 3 kentte yangınlar başladı. İzmir, Bursa ve Balıkesir'de başlayan yangınlara müdahale sürüyor.

İZMİR'DE ORMAN YANGINI

İzmir'in Bornova ilçesinde orman yangın çıktı. Alevlere, havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi yakınlarındaki ormanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın hızla yayılıyor.

Yangın nedeniyle İzmir-Manisa arasında ulaşım kesildi.

2 MAHALLE BOŞALTILDI

Yangın nedeniyle 2 mahalle boşaltıldı.

İzmir Valisi Süleyman Elban, "Yangın çıktıktan kısa süre sonra Beşyol ile Sarnıç köylerine yayıldı, civarındaki orman da yanmaya başladı. Havadan ve karadan birçok ekip yangına müdahale ediyor. 15 hava aracı var daha fazla alamıyoruz çünkü alan dar. Jandarma tedbirlerini aldı. Her iki köyü de boşalttık. Beşyol'da 3, Sarnıç'ta ise 4 ev zarar gördü. Çok şükür yaralımız ve can kaybımız yok. Ekipler, genel anlamda da yangını tutmak üzereler" dedi.

Öte yandan orman ve AFAD ekipleri bölgedeki bazı kümes ve ağıllardaki hayvanları tahliye etti.

76057-2.jpg

76057-1.jpg

Yoğun duman nedeniyle Sabuncubeli tünelleri ulaşıma kapandı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 uçak, 3 helikopter, 20 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 4 dozer bölgeye sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

BALIKESİR'DE ORMAN YANGINI

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde çıkan yangına müdahale sürüyor. Alevlerin hızla büyüdüğü yangının sebebi henüz bilinmiyor.

aa-20240703-35044028-35044025-balikesirde-cikan-orman-yanginina-mudahale-ediliyor.jpg

Arazide çıkan ve ormana sıçrayan yangını söndürmek için çalışma başlatıldı.

İhbar üzerine bölgeye 3 uçak, 2 helikopter, 6 arazöz, 4 itfaiye aracı, 5 su ikmal aracı, 4 TOMA, 2 dozer, 1 greyder, 1 kepçe ve yaklaşık 50 personel ile havadan karadan müdahaleye devam ediliyor.

BURSA'DA 2 BÖLGEDE YANGIN

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde Sırameşeler Mahallesi Hürriyet Caddesi'ndeki yol kenarında, ağaçlık alanda öğle saatlerinde yangın çıktı. Yangından çıkan yüksek alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyürken ihbar üzerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

76034.jpg

Polislerin güvenlik önlemi aldığı bölgede yangın, itfaiye ekiplerinin 1 saat süren müdahalesinin ardından kontrol altına alınıp söndürüldü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

20 DÖNÜM ALAN KÜL OLDU

Bursa’nın İnegöl ilçesinde ise saat 14.30 sıralarında Baykoca Mahallesi TOKİ Konutları mevkisindeki ekili buğday tarlalarında yangın çıktı.

Yangına ihbarın ardından itfaiye ekipleri müdahale etti. 2 saat içinde kontrol altına alınan yangında 20 dönüm alanın zarar gördüğü belirtildi.

Yangının çıkış sebebine yönelik soruşturma başlatıldı.