İstiklal'de terör: Gözaltı sayısı 50'ye yükseldi

İstiklal'de terör: Gözaltı sayısı 50'ye yükseldi
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya ilişkin soruşturmada gözaltı sayısının 50'ye yükseldiğini açıkladı.

İstanbul İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı terör saldırısıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyla ilgili gözaltı sayısının 50’ye çıktığını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bozdağ "Her türlü terörü, kim tarafında yapılırsa yapılsın, lanetliyoruz. Terör örgütleri insanlık düşmanlarıdır. Türkiye terörle mücadelesine dün olduğu gibi bugünde kararlılıkla devam ediyor. Saldırı ile ilgili gözaltı sayısı 50 kişiye ulaştı. Hiç bir terör örgütü, Türkiye’ye yönelik her türlü oyunda, saldırı da başarılı olamayacak" ifadelerini kullandı.

İstiklal Caddesi'nde pazar günü yaşanan terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetmiş 81 kişi ise yaralanmıştı. Saldırıya yönelik düzenlenen operasyonda bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashir yakalanmıştı.

Suriye uyruklu kadın terörist Albashir'in 4 ay önce bir başka teröristle birlikte Türkiye'ye girdiği, iki teröristin kimlikleri belli olmasın diye karı-koca rolü yaptıkları ve bir tekstil atölyesinde çalıştıkları ifade edilmişti.

Kaynak:AA

Etiketler :