İstanbul'daki saldırıyla ilgili paylaşım yapan 14 hesaba erişim engeli

İstanbul'daki saldırıyla ilgili paylaşım yapan 14 hesaba erişim engeli
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'daki polis saldırısı üzerinden bilgi kirliliği üreten ve terör örgütleriyle bağlantılı olduğu saptanan 14 sosyal medya hesabına erişim engeli getirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, milli güvenliği hedef alan ve İstanbul'da emniyet güçlerine yönelik gerçekleştirilen saldırı üzerinden dezenformasyon yaydığı belirlenen 14 sosyal medya hesabına erişim engeli getirdi. Kararın, kamu düzenini korumak ve dijital mecralardaki bilgi kirliliğini önlemek amacıyla alındığı vurgulandı.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI VE SİBER SUÇLARLA MÜCADELE DEVREDE

Söz konusu hesapların engellenmesi kararı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen incelemeler neticesinde hayata geçirildi. Sürece, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı da teknik destek sağlayarak hesapların dijital ayak izlerini ve yaydıkları içerikleri mercek altına aldı.

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İLTİSAKLI HESAPLAR TESPİT EDİLDİ

Yapılan incelemelerde, erişime kapatılan hesaplardan bazılarının terör örgütleriyle doğrudan veya dolaylı olarak bağlantılı (iltisaklı) olduğu saptandı. Bu hesapların, özellikle İstanbul'daki polis saldırısını manipüle ederek toplumsal huzuru bozmaya ve milli güvenliği sarsmaya yönelik faaliyetler yürüttüğü rapor edildi.

Yapılan açıklamada, dijital platformlar üzerinden yürütülen ve milli güvenliği tehdit eden her türlü manipülatif faaliyete karşı mücadelenin sürdürüleceği bildirildi. (DHA)

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi