AKOM Günlerdir Uyarıyordu: İstanbul'a Beklenen Kar Geldi

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul'da karla karışık yağmur etkili olmaya başladı. Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, önümüzdeki 5 gün için flaş uyarıda bulundu. Öte yandan meteoroloji hafta sonu İstanbul'da kar yağışının artacağını bildirdi.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası ile birlikte bugün hava sıcaklıklarında sert düşüş yaşandı. İstanbul'da bazı bölgelerde kar yağışı görülürken bazı bölgelerde de karla karışık yağmur etkili oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan peş peşe uyarılar gelirken, İstanbul'da kent genelinde kar yağışının olup olmayacağı merak konusuydu.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, bugünkü CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada, İstanbul'da etkili olacak olan ikinci soğuk hava dalgasında, kent genelinde kar görüleceğini ifade etti.

Şen, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Çok soğuk bir hava var. 10 derecelik düşüş var bugün. Şu an 3-4'ye kadar düşmüş durumda sıcaklık. Ege Bölgesi'nde, Antalya, Adana civarında kuvvetli yağmur var. İstanbul'da kar yok. Kapıya kadar gelecek. Tekirdağ'a kadar gelecek ama kapıdan girmeyecek. Avrupa Yakası'nın batısında karla karışık yağmur yapabilir. Bu bölgelerde kar var. Anadolu'da kar var. Ankara'da gündüz karla karışık yağmur var. İzmir'de su baskını tehlikesi var. Ankara'da gece sıfır dereceye düşecek bir sıcaklık var."

"Şu anda kuvvetli poyraz var İstanbul'da. Kuzey Ege'de ve Marmara'da etkili olacak bu poyraz. Zaman zaman fırtına şeklinde esecek. saatteki hızı 70 kilometreyi aşabilecek. Cuma akşamı gelebilecek yeni bir sistem var. Cuma günü gündüz sıcaklığı 4 dereceye kadar düşüp kar gelir."

"İstanbul içerisinde bu sistem kar yapacak. Batı Karadeniz ve Marmara'nın kuzeyinde, doğusunda etkili olacak. Buna İstanbul da dahil olmak üzere cuma ve cumartesi günü kar görebiliriz. Ayın 11'inde yağış doğu Anadolu'ya çekiliyor. 12'sinde yok ama 12'si akşamından itibaren bu sistem gelecek."

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün aralarında İstanbul'un da bulunduğu 23 il için sarı kodlu uyarı yaptı.

Sarı kodlu uyarı verilen iller sırasıyla şu şekilde:

Adana

Ankara

Antalya

Aydın

Balıkesir

Bilecik

Bolu

Burdur

Bursa

Çanakkale

Edirne

Isparta

Mersin

İstanbul

İzmir

Kırklareli

Kocaeli

Manisa

Muğla

Sakarya

Tekirdağ

Yalova

Düzce

sari.webp

Sarı kod nedir?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

MGM: İstanbul'a cuma karla karışık yağmur, cumartesi kar yağacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava tahmin raporuna göre İstanbul'da Cuma günü karla karışık yağmur, Cumartesi günü ise kar yağışı bekleniyor. Tahminlere göre hava sıcaklığı sıfır dereceye kadar düşecek.

Yağışlar ne zaman başlayacak?

İstanbul'da Cuma günü öğle saatlerinden itibaren yağışların başlayacağı tahmin ediliyor. Yağışların Cuma günü karla karışık yağmur, Cumartesi günü ise kar şeklinde devam etmesi bekleniyor.

Yağışlar ne kadar sürecek?

Yağışların Cumartesi akşamı sona ermesi bekleniyor.

Yağışların etkisi ne olacak?

Yağışların etkisiyle İstanbul'da hava sıcaklığı sıfır dereceye kadar düşecek. Bu nedenle, İstanbullulara soğuk havaya karşı tedbirli olmaları tavsiye ediliyor.

TEKİRDAĞ'IN 4 İLÇESİNDE OKULLARDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Tekirdağ'da etkili olan kuvvetli rüzgar ve kar yağışı nedeniyle valilik tarafından, 4 ilçede eğitimi bugün ve yarın ara verildi. Süleymanpaşa ve Şarköy ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullar öğleden sonra tatil olurken, Muratlı ve Malkara ilçelerinde bugün ve yarın tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, "Meteoroloji raporlarına göre yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle, Süleymanpaşa ve Şarköy ilçelerimizde 09 Ocak 2024 salı günü temel eğitim ve öğretim okullarında taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz için eğitim öğretime öğleden sonra; Malkara ilçemizde 09 Ocak salı günü, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz için eğitim-öğretime öğleden sonra ve 10 Ocak 2024 çarşamba günü resmi ve özel tüm temel eğitim ve ortaöğretim okullarımızda 1 gün süre ile Muratlı ilçemizde resmi ve özel tüm temel eğitim ve ortaöğretim okullarımızda 09 Ocak Salı günü öğleden sonra ve 10 Ocak çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.

İLK KAR TANELERİ DÜŞTÜ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'a yılın ilk kar taneleri düştü.

Afet İşleri Dairesi Başkanlığı dün (AKOM) kentin yüksek kesimleri ile kuzey kesimlerinde kar ve karla karışık yağmurun etkili olacağı uyarısı yapmıştı. Gece saatlerinde sıcaklıkların 8-10 derece düşeceği bilgisinin de yer aldığı açıklamanın ardından Beylikdüzü ve Ataşehir'de karla karışık yağmur etkili olmaya başladı.

İstanbul'da Yılın İlk Kar Taneleri

Hava Forum, sosyal medya hesaplarından Ataşehir'de etkili olan kar yağışını paylaştı.

1.png
Ataşehir

CUMA VE CUMARTESİ GÜNÜ HAFİF KAR YAĞIŞI

İstanbul'da cuma ve cumartesi günleri hafif kar yağışı beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstanbul çevrelerinde havanın yarın yağmurlu, kuzey kesimleri ile yüksek kesimlerinde kısa süreli karla karışık yağmurlu, perşembe günü ise parçalı çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Cuma ve cumartesi ise havanın hafif kar yağışlı, diğer günlerde parçalı bulutlu olması öngörülüyor.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalarak, hafta boyunca mevsim normalleri altında seyretmesi bekleniyor.

AYDOS'TA KAR YAĞIŞI

AKOM'dan kentin yüksek kesimleri ile kuzey bölgelerinde kar ve karla karışık yağmur uyarısı yapılmıştı. Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte Anadolu Yakası'nın yüksek yerlerinden Aydos Ormanı'nda aralıklı kar yağışı başladı.

anadolu-yakasinda-kar-yagisi-basladi-aydos-ormani-7548-dhaphoto1.jpg

TAKSİM'DE SULU KAR

Taksim'de ise rüzgarla birlikte yer yer yağmur ve karla karışık yağmur etkili oldu. Özellikle toplu taşıma araçlarıyla işe gidenler duraklarda yoğunluk oluşturdu.

dha-07d1387558202f4f8de8de7ec6f4a513-9-t.webp

5 GÜN İÇİN FLAŞ UYARI!

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, önümüzdeki 5 gün için flaş uyarıda bulundu. Öztel, bugünden itibaren 5 gün hava sıcaklıklarıNIN mevsim normallerinin altında kalacağını ifade ederek, "Çanakkale, Tekirdağ ve ilçeleri Marmara'nın en çok kar yağan yerleri, yağışlar İstanbul'da da yavaşça kara dönecek. Fakat İstanbul'da yerde tutunacak bir kar örtüsü beklemiyoruz, önümüzdeki hafta sonu ise İstanbul için kar yeniden ve daha kuvvetli geri gelebilir" dedi.

İstanbul'da Yılın İlk Kar Taneleri

İstanbul'da Yılın İlk Kar Taneleri

İstanbul'da Yılın İlk Kar Taneleri

Kaynak:DHA

Etiketler :