İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 69'a ulaştı

Haftanın ikinci iş gününde, sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 69’a ulaştı. Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile bağlantı yollarında araçların güçlükle ilerlediği belirtildi.

İstanbul'da, haftanın ikinci iş gününün sabah saatlerinde, okulların da açılmasının etkisiyle trafik yoğunluğu oluşturdu. Yaz tatilinin bitmesiyle birlikte sabah erken saatlerde başlayan okullar nedeniyle İstanbul’un Anadolu ve Avrupa Yakası'nda D-100 karayolu, TEM Otoyolu ile bağlantı yollarında trafik yoğunluğu arttı.

Avrupa Yakası'nda D-100 karayolu Mecidiyeköy mevkisinden Boğaziçi Köprüsü istikametinde araçların ağır ağır ilerleyebildiği ifade edilirken Boğaziçi Köprüsü'nden Zincirlikuyu'ya kadar da trafik yoğunluğu yaşanıyor. İşe ya da okula gitmek için toplu taşıma kullanan vatandaşlar da, zaman zaman Mecidiyeköy Metrobüs Durağı’nda yoğunluğa yol açıyor.

trafik.jpg

D-100 karayolu Çağlayan mevkisinden Boğaziçi Köprüsü istikametinde de araçlar yavaş yavaş ilerlerken Beylikdüzü istikametinde ise trafik akıcı seyrediyor. Beylikdüzü’ndeki metrobüs durağında ise yolcu yoğunluğu meydana geliyor.

Avcılar ve Küçükçekmece'de, trafikte Ankara yönünde yoğunluk yaşanırken Cevizlibağ'da da Topkapı istikametinde yoğunluk yaşanıyor. Basın Ekspress Yolu'nda ise çift yönlü trafik yoğunluğu meydana gelirken Yenibosna mevkisinde D-100 karayolunda yol çalışması nedeniyle yoğunluk oluşuyor.

D-100 karayolu Bakırköy mevkisinden Beylikdüzü yönünde araçlar trafikte ağır ilerliyor, Ankara istikametinde ise trafik akıcı seyrediyor. İncirli metro ve metrobüs duraklarında ise yoğunluk oluşmadı.

metrobus.jpg

ANADOLU YAKASI'NDA TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 69'A ULAŞTI

Anadolu Yakası'nda, Kavacık mevkisinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Avrupa Yakası istikametine trafik yoğunluğu meydana geldi, köprüye çıkan yollarda araçlar ağır bir biçimde ilerleyebiliyor. Avrasya Tüneli'nden Yenikapı yönüne girişte de trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Altunizade'den Boğaziçi Köprüsü'ne girişte trafik neredeyse durma noktasına gelirken, ters yönde ise akıcı ilerliyor. Bu mevkide bulunan metrobüs duraklarında ise yoğunluk yaşanmadı.

D-100 karayolunda Kartal Kadıköy arasında trafik yoğunluğu meydana gelirken Bostancı mevkisinde artan trafik sebebiyle otobüs duraklarında da yolcu yoğunluğu yaşanıyor.

İBB Cep Trafik Haritasına göre, sabahın erken saatlerinde, şehrin genelinde trafik yoğunluğu yüzde 60’a ulaşırken Avrupa yakasında yüzde 54, Anadolu Yakası'nda ise yüzde 69 olarak gerçekleşti. Diğer yandan, İstanbul Valiliği'nin kararıyla geçtiğimiz gün trafik yoğunluğu yaşanmaması için eğitim öğretim 10.00 ile 15.00 saatleri arasında yapılmıştı.

Kaynak:AA