İstanbul’da son bir ayda 797 kaçak göçmen yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü’nce, ekim ayı içinde İstanbul’da 148 farklı adrese yapılan operasyonda 797 kaçak göçmen yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ekim ayı içinde İstanbul’da "göçmen kaçakçılığı" suçu ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında yapılan işlemler hakkında açıklama yaptı. Açıklamaya göre; ekim ayında 148 farklı adrese Özel Harekat ve helikopter destekli operasyonlar yapıldı. Operasyonlarda, şok evlerinde insani olmayan koşullarda yaşamaya zorlanan ve aralarında ‘tahdit’ kaydı bulunan 1 kişi ve toplam 797 kaçak göçmen yakalandı. Kaçak göçmenler ile ilgili sınır dışı işlemleri başlatıldı.

84 mülk sahibine idari para cezası uygulandı

Kaçak göçmenlere evlerini kiraya vererek “göçmen kaçakçılığı” suçunu işledikleri belirlenen 84 mülk sahibi yakalanarak gözaltına alındı ve evleri de zabıta ekiplerince mühürlendi. Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu kapsamında toplam 2 milyon 152 bin 366 TL idari para cezası işlemi de uygulandı. Yakalanan şüphelilerden 2’si hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı, 1 kişi de tutuklandı.

Kaynak:ANKA