İstanbul'da Rüzgar Durunca Hava Kirliliği Zirve Yaptı

İstanbul'da Rüzgar Durunca Hava Kirliliği Zirve Yaptı
İstanbul'da son günlerde hava kirliliği arttı. Kentin birçok ilçesinde orta seviyede ölçülen hava kirliliğine karşı uzmanlardan uyarı geldi.

Hava kalitesini gösteren telefon uygulamasına göre megakent son günlerde hava kirliliğiyle boğuşuyor. NTV'den Sena Gürbıyık'ın haberine göre İstanbul Göztepe'de hava kalitesi hassas olarak ölçüldü. Kentin pek çok ilçesinde ise hava kalitesi orta seviyede.

Hava kirliliği sağlık açısından büyük tehlike doğururken uzmanlardan uyarı geldi.

istanbul-hava-kirliligi-trt-1527123.jpg

KALP HASTALARI DİKKAT!

Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Özlem Esen, trafiğin yoğun olduğu bölgelerde kalp hastalarının bulunmaması gerektiğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Esen, "Özellikle İstanbul gibi yoğun şehirleşmenin olduğu kentlerde havadaki parçacık sayısının kalp sağlığıyla doğrudan bir ilişkisi olduğu gözlenmiş. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde kalp hastalarının bulunmamasını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

thumbs-b-c-067c83fb1e8455a874f14f09bf6fc4e5.jpg

"RÜZGAR HAFİF ESİYORSA KİRLİLİK ÜST DÜZEYE ÇIKACAK"

Ntv Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, "İstanbul'da Ege'de rüzgarlar hep zayıf. Ayrıca Manisa'da, Muğla'da, hassas seviyede. Eğer rüzgarlar düşükse örneğin arka arkaya 3 gün 4 gün çok hafif esiyorsa o zaman hava kirliliğinin çok üst düzeye çıkacağını ön görebiliyoruz" dedi.

Etiketler :