Kar cuma günü gidiyor

Kar cuma günü gidiyor
İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek sorusu merak konusu olmaya devam ediyor. Meteoreoloji tarafından yayımlanan yeni hava durumu raporuna göre İzlanda kaynaklı soğuk ve kar yağışı, hafta sonundan itibaren yerini, kıyı kesimlerde yağmur, iç ve doğu kesimlerde kar ve karla karışık yağmura bırakacak.

İstanbul'da yarın sabahtan başlayarak üç gün boyunca buzlanma ve don yaşanacak.

üm yurdu etkisi altına alan İzlanda kaynaklı soğuk ve kar yağışlı hava cuma günü yurdu terk edecek, Türkiye, hafta sonundan itibaren yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisine girecek.

61eefef2c03c0e01c073c075.png

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Abdullah Macit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün ve yarın yurdun iç ve doğu kesimlerinde kar yağışının aralıklarla devam etmesinin beklendiğini belirterek, şu bilgileri verdi:
"Bu yağışlar İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'de, Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacak. Bunun yanında Kocaeli ve Sakarya'nın yükseklerinde de yoğun kar yağışı bekliyoruz. Perşembe ve cuma günü yağışlı hava yurdun doğusuna doğru hareket edecek. Cuma günü Doğu Anadolu'nun doğusunda kar yağışlarını gördükten sonra soğuk ve kar yağışlı havanın yurdu terk etmesini bekliyoruz."

2.png

- Sıcaklık kıyı kesimlerde mevsim normallerine yaklaşacak

Özellikle yurdun batı kesimlerinin 29 Ocak Cumartesi itibarıyla yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği uyarısında bulunan Macit, "Kıyılarda yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak bu yağışların, pazar ve pazartesi günleri yurdun iç kesimlerinde kar şeklinde görülmesini bekliyoruz." dedi.

tahmin.jpg


Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-14 derece altında seyrettiğini vurgulayan Macit, hava sıcaklığının kıyı kesimlerde mevsim normallerine yaklaşacağı, iç ve doğu kesimlerde ise mevsim normallerinin altında kalmaya devam edeceği tahminini paylaştı.

- İstanbul'da kar yerini yağmura bırakacak

İstanbul'da yarın sabaha kadar orta kuvvette kar yağışlarının süreceğini belirten Macit, "Çarşamba sabah başlayarak üç gün boyunca İstanbul'da buzlanma ve don olayı yaşanacak. Dolayısıyla vatandaşların ulaşımda bu uyarıyı dikkate almasını istiyoruz. Hafta sonu yağışları İstanbul'da yağmur şeklinde olacak." diye konuştu.

Hava Tahmini Uzmanı Macit, Güney Ege ve Akdeniz'in iç kesimleri için ise zirai don uyarısı yaptı.

İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son tahminlere göre İstanbul'un kuzey ve batı kesimleri ile boğaz çevresinde yoğun olmak üzere deniz etkili kar yağışlarının 3 gün boyunca aralıklarla kentte etkisini sürdürmesi bekleniyor.

11.jpg

istanbul.jpg

İl il hava durumu

MARMARA
Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kar ve yer yer gök gürültülü kar sağanağı şeklinde olması, İstanbul çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 70 km/saat hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

BURSA -7°C, 1°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

EDİRNE -5°C, 3°C
Çok bulutlu

İSTANBUL -2°C, 2°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere gök gürültülü kar sağanağı şeklinde olması bekleniyor.

KOCAELİ -3°C, 2°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

1200x627-son-dakika-haberleri-meteorolojiden-istanbul-icin-kar-yagisi-ve-hava-durumu-uyarisi-geldi-istanbula-kar-geliyor-1610358825378.jpg

EGE
Çok bulutlu, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR -11°C, -6°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

DENİZLİ -3°C, -1°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

İZMİR 0°C, 5°C
Çok bulutlu

MUĞLA -3°C, 1°C
Çok bulutlu ve il merkezi aralıklı kar yağışlı, kıyıları akşam saatlerinden itibaren yağmur ve yer yer karla karışık yağmurlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

AKDENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde görülmesi, Doğu Akdeniz'de kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde, kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA 1°C, 6°C
Çok bulutlu, kıyı kesimlerin yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimlerin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda kuvvetli, iç kesimlerde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ANTALYA 3°C, 9°C
Çok bulutlu, kentin kıyı kesimleri akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar, 70-100 metre üzeri rakımlı yerleri kar, doğusunun iç ve yüksek kesimleri yoğun kar yağışlı

HATAY -1°C, 5°C
Çok bulutlu, kıyı kesimlerin yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimlerin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda kuvvetli, iç kesimlerde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ISPARTA -7°C, -2°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

61ee953a86b247005c6d4159.jpg

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Konya ve Karaman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA -10°C, -3°C
Çok bulutlu, bu akşam ilk saatleri ile yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

ESKİŞEHİR -11°C, -5°C
Çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra güney kesimleri hafif kar yağışlı

KONYA -10°C, -4°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor, Yağışların, gece saatlerinden sonra kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

SİVAS -16°C, -3°C
Çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

0x0-son-dakika-istanbula-kar-yagisi-geri-mi-donuyor-o-tarihe-dikkat-hava-durumu-1611307315693.jpg

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BOLU -15°C, -4°C
Çok bulutlu

KASTAMONU -14°C, -5°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

SİNOP 1°C, 6°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

ZONGULDAK -2°C, 3°C
Çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

5ffd746b214ed803b85ada83.jpg

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

BAYBURT -11°C, -2°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

SAMSUN -1°C, 4°C
Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

TOKAT -10°C, -2°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

TRABZON 1°C, 5°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Bölge genelinde dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM -12°C, -1°C
Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde kar yağışlı

MALATYA -8°C, -4°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

MUŞ -10°C, -2°C
Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde kar yağışlı

VAN -7°C, 0°C
Çok bulutlu, bu gece saatlerinde hafif kar yağışlı

650x344-meteorolojiden-son-dakika-hava-durumu-aciklamasi-1640092612627.jpg

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Gaziantep ve Kilis çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

DİYARBAKIR -7°C, 4°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

GAZİANTEP -8°C, 2°C
Çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

MARDİN -3°C, 4°C
Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde kar yağışlı

SİİRT -2°C, 7°C
Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde kar yağışlı