İstanbul'da kar esareti

İstanbul'da kar esareti
İstanbul'da etkili olan kar hayatı felç etti. Kar yağışı nedeniyle kazalar meydana gelirken karla kaplanan D-100 ve TEM'de sürücüler zor anlar yaşadı. Kentte bazı bölgelerde 85 santimetre kar ölçüldü.

İstanbul'da günlerdir devam eden kar yağışı akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Kentte bazı bölgelerde 85 santimetre kar ölçülürken kapanan yollar vatandaşlara zor anlar yaşadı.

Başakşehir ve Beylikdüzü'nde kapalı yolda beklemek istemeyenler yürüyerek evlerine gitmeye çalıştı. Başakşehir'de bazı yerlere otobüs seferleri yapılamayınca vatandaşlar kestirme yolu kullanarak evlerine gitti. Vatandaşların kar nedeniyle zorlukla yürüdükleri kameraya yansıdı.

istanbulda-kar-nedeniyle-yollar-kapaninca-yuruduler-9001-dhaphoto3.jpg

"Yaklaşık 2 buçuk saattir yoldayız"

Trafikte saatlerce kaldığını söyleyen bir vatandaş ise “Yaklaşık 2 buçuk saattir yoldayız. Perişan olduk evlerimize gidemiyoruz. Kar lastiğimiz olmasına rağmen yolda kaldık. Yanımdaki arkadaşım ise bu havada 3 saattir yürüyor. Ben arkadaşımı yoldan aldım arabası yolda kaldığı için bir yere park etti. Ön tarafımız kilitli olduğu için hiçbir yere gidemiyoruz. Artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi mi suçlu kim suçlu bilmiyorum” dedi.

istanbulda-kar-nedeniyle-yollar-kapaninca-yuruduler-9001-dhaphoto4.jpg

“Arabamı işyerinde bıraktım”

Trafiğin kapanması ile yolda kalan başka bir vatandaş ise “Ben yaklaşık 1 kilometre mesafeyi zor koşullarda 1 saattir yürüyorum. Aracımı yollar kapalı olduğu için işyerinde bıraktım ve metrobüse binerek bir akrabamın evine gitmeye çalışıyorum. Gerekli uyarılar yapıldı ama kış koşulları bu sene ağır oldu. Allah korusun bizleri kazalardan” dedi.

arnavutkoy039de-yuzlerde-arac-yolda-mahsur-durumda-7966-dhaphoto2.jpg

Araçlar mahsur kaldı

Arnavutköy Boğazköy mevkiinde yüzlerce araç yoğun kar yağışı altında mahsur kaldı. Zincirleme kazanın meydana geldiği yolda mahsur kalanlar saatlerdir araçlarında bekliyor. Mahsur kalanlardan bazıları araçlarında yakıtın azaldığını belirterek yardım istedi.

arnavutkoy039de-yuzlerde-arac-yolda-mahsur-durumda-7966-dhaphoto4.jpg

Tipi şeklinde devam eden kar yağışı Haramidere’de yolları karla kaplarken, işten evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Anadolu'dan İstanbul'a ulaşım TIR'lar hariç trafiğe açıldı

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Anadolu'dan İstanbul yönüne ulaşımın, TIR'lar hariç trafiğe açıldığını duyurdu.

KGM'nin yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu'dan İstanbul istikametine yol durumuna ilişkin son gelişmeler paylaşıldı.

Anadolu’dan İstanbul'a giden araçlar için, yoğun kar yağışından dolayı çevre illerde bekletilen TIR'lar hariç olmak üzere, İstanbul Anadolu Yakası'na ulaşımın trafiğe açıldığı belirtilen açıklamada, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması gerektiğinin altı çizildi.

kar.jpg

Karla kaplanan E-5 Kara yolunda görüş mesafesi düşerken uzun araç kuyrukları oluştu. İşten evlerine gitmek için servise binen vatandaşlarda araçlardan inerek yola yaya olarak devam etti.

20220124-2-51877479-72930987-web-3m3d.webp

18 sularında İstanbul'da Trafik yoğunluğu yüzde 62 olarak ölçüldü.

Küçükçekmece D-100'de trafik durdu

İstanbul'u öğleden sonra etkisi altına alan kar yağışı sebebiyle Küçükçekmece D-100 güney yolu Edirne istikametinde trafik durdu. Sürücüler kayan araçlarını kontrol etmekte güçlük çekti. Yoğun kar yağışı sebebiyle sürücülerin zor anlar yaşadığı D-100 karayolunda belediye araçları çalışma yapıyor.

61eebeef4e3fe011f4f76182.jpg

Bir saattir yolda kaldığını belirten bir sürücü, "Yolda kaldık. Bir anda bastırdı. 3'te yola çıktık o saatten beri yollardayız. 1 saattir trafikteyiz herkes hazırlıksız yakalandı. Bu lastiklerle bu yola çıkılmaz" diye konuştu.

Kuzey Marmara Otoyolu Yassıören kavşağında yaklaşık 30 aracın karıştığı zincirleme Kaza meydana geldi. İstanbul Havalimanı istikametinde yaşanan kazada, ölen ya da yaralanan olmazken, yol tamamen trafiğe kapatıldı. Her iki yönde de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Bölgede yoğun kar yağışı ve tipi devam ederken, yolda mahsur kalan vatandaşlar tepki gösterdi.

e-5te-uzun-arac-kuyruklari-olustu-h1423348-11-283.jpg

Arnavutköy'de sabah saatlerinde bir anda başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapandı. Kayganlaşan yolda çok sayıda araç mahsur kaldı. Caddeler ve sokaklar yoğun kar yağışı nedeniyle kapandı.

ek-fotograflar-arnavutkoyde-kar-hayati-felc-etti-3623-dhaphoto10.jpg

"Yürüyerek eve gideceğim"

Sürücü Muhammed Tonga, "4 saattir bekliyorum. Aracımın aküsü bitti bitecek. Şimdi aracın kontağını kapatacağım. Yürüyerek eve gideceğim. Evimde şu an en az 1 buçuk saat yürüyeceğim" dedi. Mustafa Şişko ise "4 kilometre bir araç trafiği var. Araçların çoğu kontak kapatmış" diye konuştu.

ek-fotograflar-arnavutkoyde-kar-hayati-felc-etti-3623-dhaphoto5.jpg

"Araç ilerleyemediği için hastaya da ulaşamadık"

Ambulans görevlisi Sümeyye Küçük, "Yaklaşık 5 saattir olduğumuz yerde bekliyoruz. Araç ilerleyemediği için hastaya da ulaşamadık. Hala bekliyoruz. Yollar açık olmadığı için hastaya başka ekiplerde ulaşamıyor. Geride dönemiyoruz kaldık burada" ifadelerini kullandı. Siracettin Ayaz ise "Saatlerdir yolu açan kimse yok. Burayla trafik polisi, zabıta ya da belediye ilgilenmeli" dedi.

ek-fotograflar-arnavutkoyde-kar-hayati-felc-etti-3623-dhaphoto9.jpg