İstanbul'da iki büyük eylem: Kadıköy ve Taksim'de buluşuyorlar

İstanbul'da iki büyük eylem: Kadıköy ve Taksim'de buluşuyorlar
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, Sivas Katliamının yıldönümü nedeniyle Kadıköy'deki nmaya çağrı yaptı. İstanbul LGBTİ'+ Onur Haftası etkinlikleri kapsamında da Taksim'de yürüyüş çağrısı yapıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, Sivas Katliamının yıldönümü kapsamında Kadıköy'de düzenlenecek olan anmaya katılım çağrısı yaptı. İstanbul LGBTİ'+ Onur Haftası etkinlikleri kapsamında Taksim'de yürüyüş çağrısı yaptı.

'PSAKD İstanbul Şubeleri Sivas anma programını açıkladı' 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) İstanbul Şubeleri, Eğitim-Sen Kadıköy Şubesi’nde basın toplantısı yaparak, 2 Temmuz Sivas Katliamı’nın yıldönümü kapsamında İstanbul ve Sivas anma programını açıkladı. Basın toplantısında,  26 Haziran Cumartesi, saat 14.00’te Kadıköy İskelesi’nde düzenlenecek olan ‘2 Temmuz Sivas Madımak Şehitlerini Anma Programı’na katılım çağrısı yapıldı.

Basın açıklamasında şu başlıklara değinildi: 

'Eşit yurttaş olmaya duyduğumuz inançla yolumuza devam ediyoruz'

"Ülkemizin en acı günlerinden biri olan 2 Temmuz 1993’te yaşanan katliamın izlerini her geçen gün hatırlıyoruz ve her geçen gün acısını yaşıyoruz. Ülkemizin karanlığa teslim olmaması için 28 yıl önce olduğu gibi bugün de ışık saçmaya, aydınlığı getirmeye, eşit yurttaş olmaya duyduğumuz inançla yolumuza devam ediyoruz."

'Türkiye'nin her yerinde olacağız'

"Bizler bu ülkenin aydınlığa çıkması için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz ve mutlaka kazanacağız. Bu inanç ve kararlılıkla bir kez daha Sivas’ta yitirdiğimiz 33 canımızın anısına Sivas’ta, İstanbul’da ve Türkiye’nin her yerinde alanlarda olacağız."

'Onur Yürüyüşü'

indir.jpg

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası komitesi 19. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün 26 Haziran Cumartesi günü saat 17.00'da Taksim'de gerçekleşeceğini duyurdu.

Komite’nin çağrısı şöyle: “ ‘Halkın’ huzur ve güvenliğini korumak" ve "genel ahlakı bozmak" için 26 Haziran Cumartesi günü saat 17.00'da Taksim'de 19. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nde bir araya geliyoruz! Dayanışmayı, kavuşmayı, onurumuzu kutlamayı çok özledik! Tüm lubunyaları ve LGBTİ+ hak savunucularını Cumartesi 17.00'da Taksim'e bekliyoruz.”

Ne olmuştu?

26 Haziran Cumartesi günü Maltepe Miting Alanı’nında yapılması planlanan 19. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü İstanbul Valiliği tarafından yasaklandığı açıklanmıştı.