İstanbul'a 12 bin kilometre öteden gelip turistleri bir bir soydu

İstanbul Fatih’te bulunan iki ayrı otelde turistlerin 3 bin Euro, 4 bin lira ve 100 bin Macar parası olan çantasıyla cep telefonu çalındı. Çantasının çalındığını fark eden iki turist durumu polise bildirdi. Ardından hırsız 67 yaşındaki Urugay uyruklu başka bir turist olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Fatih’te Uruguaylı olduğu tespit edilen bir hırsız iki ayrı otelde kalan turistlerin çanta ve paralarını çaldı. Olay sonrası şikayetçi olan turistlerin parasını çalan kişinin Urugay uyruklu 67 yaşındaki Hector B. olduğu ortaya çıktı. Hırsız Hector B'nin daha öncede 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi.

whatsapp-image-2024-10-04-at-13-02-09.jpeg

Fatih’te geçtiğimiz ay meydana gelen olayda Macaristanlı turist B.K.’nın kaldığı otelin lobisinden çantası çalındı. İçerisinde 3 bin Euro, 4 bin lira ve 100 bin Macar parası olan çantasıyla cep telefonu çalınan turist hemen polis çağırıp şikayetçi oldu. Kamera görüntülerinin incelendiği olayda hırsızlık anlar kameraya yansıyan 67 yaşındaki Urguaylı Hector B tutuklandı.


BİRGÜN SONRA DA BAŞKA KİŞİLERİ SOYMUŞ

Hırsızlığı süreklilik haline getiren adam 1 gün sonra da aynı bölgede bu sefer Cezayirli turist F.Z.L.’nin çantası çaldı. Çantanın içerisinde ise 800 Euro, 70 bin Cezayir parası ve cep telefonu bulunuyordu. çantasını çaldıran Cezayirli turist Urguaylı 67 yaşındaki hırsızdan şikayetçi oldu.

HIRSIZ URUGUAY'LI BİR TURİST ÇIKTI

Yapılan hırsızlık olayı ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri tarafından inceleme başlatıldı. Yapılan incelemede kamera görüntülerine yansıyan kişinin Macaristanlı ve Cezayirli turisti soyan kişinin 67 yaşındaki Uruguaylı Hector A.B. olduğunu belirlendi.

12 BİN KİLOMETRE YOLU HIRSIZLIK İÇİN GELMİŞ

12 bin kilometre uzaklıkta bulunan Urguay'dan hırsızlık yapmak için gelen 67 yaşındaki yaşlı hırsızın daha önceden 2 suç kaydının olduğu ve hakkında 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezasının olduğu ortaya çıktı. Olay saonrası tutuklanan Urguaylı hırsız tutuklanarak cezavine götürüldü.

Kaynak:halktv.com.tr