İstanbul Ticaret Odası'nda Trafiğe İlişkin Açıklama

İstanbul Ticaret Odası'nda Trafiğe İlişkin Açıklama
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "İstanbul’da toplu taşımaya ve yaşam kalitesine önemli katkı sunacak toplu ulaşım yasası hazırlığına İTO olarak gereken desteği vermeye hazırız. Bu yasanın büyük bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

İTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Avdagiç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun konuk olduğu İTO ocak ayı meclis toplantısında, İstanbul iş dünyasının ulaştırma ve altyapı konusunda talep ve beklentilerini dile getirdi.

641b333f470a9b15a485cf56.webp

İstanbul'un dinamik bir şehir olduğunu ve ihtiyaçlarının da her gün, tıpkı nüfusu gibi arttığını belirten Avdagiç, "O yüzden vurgulamak isterim ki İstanbul tarihin, turizmin, ticaretin, finansın, sporun, kültürün başkenti ve merkezi olacaksa, hepsinden önce ulaşımın başkenti olmak zorunda. Bütün bunların olması, İstanbul için ‘sürdürülebilir ulaşım’ politikası uygulanmasıyla mümkün" ifadelerini kullandı.

thumbs-b-c-4ff82b7d87ffae067c64b2b8ca996f01.jpg

Avdagiç, toplu taşıma imkanları ile bu alandaki sorunlar ve yolcu haklarının İstanbul’daki yaşam kalitesini birebir ilgilendirdiğini belirterek, "İstanbul’da toplu taşımaya ve yaşam kalitesine önemli katkı sunacak toplu ulaşım yasası hazırlığına İTO olarak gereken desteği vermeye hazırız. Bu yasanın büyük bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:AA

Etiketler :