İstanbul ne zaman ferahlayacak?

İstanbul ne zaman ferahlayacak?
İstanbul cehennem sıcaklarını yaşıyor. Havaların bir nebze de olsa serinleyeceği tarih belli oldu.

Aşırı nem ve kavurucu sıcakların etkisinde olan İstanbul için sevindirici haber geldi. AKOM, megakentin son hava durumunu paylaşarak sıcak havanın etkisini azaltacağı ve İstanbul'un yağmura kavuşacağı tarihi açıkladı.

AKOM'un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, sıcaktan bunalan İstanbul sakinleri için müjdeli bir haber verildi. Buna göre, İstanbul'da yarından itibaren yani 23 Temmuz'dan itibaren parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Bu durum, sıcaklıkların 24-25 derece aralığına inmesini sağlayacak.

akom1.jpg

İSTANBUL'A YAĞMUR YAĞACAK MI?

Cuma günü İstanbul'a yağmur geliyor. Ortalama metrekareye 1 ila 5 kilogram arası yağış beklenirken, cumartesi günü ise yağış etkisini artıracak. Hafta sonunun ilk gününde İstanbul'da sıcaklık 23 dereceye kadar inecek. Cumartesi beklenen yağış miktarı ise metrekareye ortalama 3 ila 10 kilogram arası olacak.

28 Temmuz Pazar günü ise İstanbul'da yağış beklenmiyor.

hava-serinliyor.jpg

3 BÜYÜKŞEHİRDE HAVA DURUMU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci de İstanbul'da yarın ve çarşamba günü gök gürültülü sağanak beklendiğini dile getirdi.

Özdemirci, 3 gün boyunca sıcaklıkların gündüz 32-33, gece 25-26 arasında seyredeceğini söyledi.

Ankara'da yarın parçalı bulutlu havanın hakim olacağını ve yağış beklentisinin olmadığını kaydeden Özdemirci, "Çarşamba günü özellikle merkez ve doğu ilçelerinde yağış beklentimiz var. Perşembe günü yağışlı, 21-33 derece sıcaklık bekliyoruz" dedi.

Özdemirci, İzmir'de 3 gün boyunca sağanak beklenmediğini, sıcaklıkların 36-38 derecelerde seyredeceğini ifade etti.