İstanbul Baro Başkanı Durakoğlu, İbrahim Gökçek hakkında ifade veren itirafçı hakkında konuştu

İstanbul Baro Başkanı Durakoğlu, İbrahim Gökçek hakkında ifade veren itirafçı hakkında konuştu
İstanbul Barosu Başkanı Av.Mehmet Durakoğlu, Grup Yorum davasında gizli tanıklık yapan itirafçı hakkında konuştu. Durakoğlu, "Gerçeklerin ortaya çıkarılması çok önemlidir. Kendilerince deliller uyduruluyor" dedi.

İstanbul Barosu Başkanı Av.Mehmet Durakoğlu, Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programında Grup Yorum dosyasında 'gizli tanık' olan İbrahim Gökçek hayatını kaybettikten sonra ifadesini değiştiren itirafçı hakkında konuştu.

Durakoğlu şöyle konuştu:

"Dosya şu anda Yargıtay'da. Bu mesele çok önemlidir. Dosyada İbrahim bağlama çalışıyor diyor İbrahim gitarist. Birileri bir şeyler yazdırmış oraya. Öncesinde İbrahim kozmik odaya en rahat girip çıkan adamlardan biriydi falan diyor. Şimdi doğrusunu söylediği anlaşılıyor. Baskıyla söylendiği de ortaya çıkabilir ama gerçeklerin ortaya çıkması gerekiyor. 

Bir olgu karşısında ona yakın olduğu bildiği öyle düşündüğünü bildiği öyle davrandığını bildiği insanları suçun şahsilik prensibinden uzaklaşarak buldum genel olarak tam işte buldum  bu kafadır zaten. Onun işleyip işlemediğine bakmaksızın yargılamak gibi bir şey. Siyasi davalar böyle götürülüyor. Kendilerince deliller uyduruluyor."

Ne olmuştu?

Ölüm orucunu 323. Günde sonlandırmasından iki gün sonra hayatını kaybeden Grup Yorum’un gitaristi İbrahim Gökçek’in de aralarında bulunduğu yedi kişi hakkındaki iddianamede de İ.İ.’nin ifadesi delil olarak yer alıyordu. Gökçek, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde "örgüt kurmak ve yönetmek" suçlamasından ağırlaştırılmış müebbete varan hapisle yargılanıyordu. İbrahim Gökçek'in hayatını kaybetmesinin ardından itirafçı polis zoruyla ifade verdiğini açıkladı.

Etiketler :