Istakoz ziyafeti AKP'de kriz çıkardı: 'İç hesaplaşma patladı'

Istakoz ziyafeti AKP'de kriz çıkardı: 'İç hesaplaşma patladı'
AKP'li vekillerin lüks içindeki yaşamları seçmenin tepkisi çekiyor. Karar Gazetesi yazarı ve Halk TV programcısı Akif Beki, "AK Parti, ıstakoz davasıyla çalkalanıyor. Seçim yenilgisinin sorumluluğunu birbirine yıkanlar, kılıçları çekti. Aralarında bir iç hesaplaşma patlamış gibi" dedi.

Yerel seçimlerde ikinci parti konumuna düşerek hezimet yaşayan AKP, ıstakoz ve Maldivler tartışmasıyla çalkalanıyor. Karar Gazetesi yazarı ve Halk TV programcısı Akif Beki, ıstakoz tartışmaları üzerinden AKP’de iç hesaplaşmanın patladığına dikkat çekti.

Akif Beki, “AK Parti, ıstakoz davasıyla çalkalanıyor. Seçim yenilgisinin sorumluluğunu birbirine yıkanlar, kılıçları çekti. Aralarında bir iç hesaplaşma patlamış gibi. Davanın garibanları ise hayretle izliyor” diyerek davanın taraflarını yazdı.

“Istakoz davası güdenler, genel olarak davanın kazananları kümesi altında toplanıyor” diyen Beki, şunları söyledi:
“Davanın kazananları kümesi de kendi içinde üç kısımdır. Bir, davanın yeniyetmeleri. Bunlar, tatlı su ıstakozcusu olarak arz-ı endam ediyor. İki, davanın transferleri. Daha ziyade Monaco ıstakozcusu yönüyle karşımıza çıkanlar. Ve üç, davanın gediklileri. AK Parti’nin eskileri bunlar da. Istakoz kavgasında taraf tutmuyor, sessizce seyrederek geçip gitmesini, tehlikenin kendilerinden uzaklaşmasını bekliyorlar. Şimşekleri üzerlerine çekip okka altına mı gitsinler! Topun ağzına yaklaşmıyorlar, gemisini yüzdüren kaptan kadar deneyimliler.”

“Kim haklı, kim haksız?” sorusunu yönelten Beki, şöyle devam etti:
“Davanın yeniyetmeleri, mekânın sahibi gibi racon kesiyor. Yenilginin bütün suçunu, davanın transferlerine yıkıyorlar. Çünkü görgüsüzce ıstakoz tabağı, Maldivler tatili paylaşıyorlarmış. Oysa ıstakozla tatile gelene dek ne dudak uçuklatan kol saatleri, ne lüks cipler, atkıdan ayakkabıya kadar üst baştan akan ne servetler var… Davanın yeniyetmeleri, kendilerine doğuştan hak görüyor herhalde. Babadan lort beyzâde pozlarındalar. Kendilerine bakmadan davanın transferlerine yükleniyorlar bir de. Istakoz, tatil paylaşmak gösteriş budalalığıymış, sonradan görmelik. Şu halde Monaco’dan ıstakoz, Maldivler’den tatil fotoğrafı paylaşırsanız utanmazlık da, takıp takıştırdığınız servetleri göze sokmak değil mi?