İsmail Saymaz: Amaçları korkuya sürüklemek

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Saymaz, "Bu terör eylemini gerçekleştirenleri kınıyoruz" dedi.

Taksim İstiklal Caddesi'nde dün 16:20'de patlama meydana geldi. Patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı.

Halk TV'de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına katılan halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Taksim'deki bombalı saldırı hakkında konuştu.

Olayı duyunca ürperdiğini belirten Saymaz şunları söyledi:

"Bana da hep denk geliyor. Yanlış hatırlamıyorsam, Suruç saldırısı meydana geldiğinde kız kardeşimin düğünündeydim. Soğudum böyle düğün salonun dışına çıktım. Oturdum ne olacak diye kaygılandım. Ankara saldırısı meydana geldiğinde Manisa'da konferansa gitmiştim. Manisa'yı iptal ettik. Ankara saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan birinin köyüne gittik. Ve 'yine mi?' diye bir his uyanıyor insanda."

Terör eylemini gerçekleştirenleri kınadığını ifade eden Saymaz, şöyle konuştu:

"Otobüste oturuyorsun, evine gideceksin çocuğunla birdenbire bir araçlı bomba, bir terörist geliyor sana çarpıyor ve hayatını kaybediyorsun. İnsanın hayata olan inancı sarsılıyor. Bir bankta oturmuşsun, yorulmuşsun, banka sırtını vermişsin, biri sigara içiyor, biri belki sevgilisini bekliyor. Yan tarafta oturan herhangi biri olarak gördüğüm bir kişi oturduğu yere çantasını bırakıp gidiyor. Seni öldüreceğini bile bile gidiyor. Senin hayatını sonlandıracağını bile bile gidiyor. Acımasızca çıkıp gidiyor, terör tam olarak budur."

'Amaçları Türk toplumunu korkuya sürüklemek'

Terörün amaçlarını sayan Saymaz, "Terörün amacı Türk toplumunu korkuya sürüklemek, Türk toplumunu sorunlarını çözemeyecek şekilde çaresiz hale getirmeyi amaçlamak. Ya başaramaz da ama yine de bunu amaçlamak. Türkiye'deki belli başlı fay hatları var, oraları harekete geçirmek."

Saymaz, "2015 yılında o fay hatlarını zorladılar. Bir ucundan PKK terör örgütü öbüründen IŞİD. Bu fay hatlarını bombalayarak toplumu kargaşaya sürüklediler. O iklimde seçime götürüldü Türkiye. Burada da aynı şekilde birdenbire seçime gidiyoruz. Yine seçime doğru giderken Türk toplumunun fay hatlarını dinamitleyen onu birbiriyle karşı karşıya getirmeye çalışan bir aklın ürünü bu" dedi.

'Suriye'de geliştirilmiş terör eylemleri'

Eski terör saldırılarından örnek veren Saymaz, sözlerine şunları ekledi:

"26 Eylül'de Mersin'de IŞİD karşımıza çıktı. Bunların hepsi Suriye'de geliştirilmiş icat edilmiş değişik terör eylemlerinin Türkiye'ye taşınması. Bazıları araçlı bombalı saldırısıyla, bazıları canlı bombalarla daha gözümüzün önünde 2015, 2016, 2017'de çok acımasız terör eylemleri oldu. 30 küsur insanımızı öldürdü. IŞİD yapmıştı. PKK geldi, Beşiktaş maçı çıkışında polislerin bulunduğu noktaya önce silahlı saldırı sonrasında canlı bombalarla herhalde 18-20 civarında polisimizi şehit etti."

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :