Bakan 'Veri sızıntısı yok' dedi İsmail Küçükkaya yorumu patlattı: Biri bana gerizekalı muamelesi yapınca kızıyorum

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, pandemide veri sızıntısı olduğu konuşmasına açıklama yapıp, "Bugünün Türkiyesi'nde böyle bir sızıntı yok" dedi. Halk TV'de İsmail Küçükkaya da, "Biri bana gerizekalı muamelesi yapınca kızıyorum" dedi.

Türkiye'de 85 milyonun verilerinin çalındığı iddia ediliyor. Telegram ve çeşitli illegal ortamlarda belli ücretler karşılığında bu verilerin satıldığı söyleniyor.

E-devlet bilgisinden kimlik numarasına kadar verilerin sızdığı iddiası hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklaması gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre Uraloğlu, pandemi döneminde sızıntı olduğunu kabul etti.

Uraloğlu'nun açıklamasının ardından Adalet Bakanlığı, KVKK ve İletişim Başkanlığı açıklama yapıp bir veri sızıntısı olmadığını söyledi.

Anadolu Ajansı'na konuk olan Uraloğlu, konu ile ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu şunları söyledi:

  • "Pandemi döneminde bazı bilgilerin sızdığı ile ilgili o günün Türkiyesi tartıştı ve kendi mecrasında da kapandı şeklinde, tam olarak söylediğim budur. Ne 85 milyonu konuştuk ne de tüm bilgilerin sızdığı konuştuk. sanki konuşmuşum gibi paylaşıldı. Net olarak söylüyorum bugünün Türkiyesi'nde böyle bir sızıntı yok sızıntı riski de yok"

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın Yeni Bir Sabah programında Uraloğlu'nun son açıklaması yayımlandı. İsmail Küçükkaya, Uraloğlu'na şu eleştirilerde bulundu.

"BTK VE ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDA CİDDİ DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR"

  • "Yemin edebilrim ama ispatlayamam ya Cumhurbaşkanımız kulağını çekti ya da İletişim Başkanlığı sayın bakana bilgi verdi. Fakat kelime oyunu yapıyorlar. Okurum düşünürüm ama ortalama zekayım fakat biri bana gerizekalı muamelesi yapınca ben kızıyorum. Güncel olarak böyle bir sorun yok diyor. Bal gibi de kişisel verilerin çalındığını kabul ediyor. Sonrasında kelime oyunları ile vaziyeti kurtaramaya çalışıyor
  • Benim gördüğüm kadarıyla Gerek BTK'da gerek Ulaştırma Bakanlığı'nda ciddi değişiklikler olabilir"

Kaynak:halktv.com.tr