IŞİD'in ailesiyle birlikte esir aldığı Ezidi kadın yaşadıklarını anlattı

IŞİD'in ailesiyle birlikte esir aldığı Ezidi kadın yaşadıklarını anlattı
IŞİD'in saldırdığı Ezidiler aradan yıllar geçmesine rağmen yaşadıkları acıyı unutamıyor. 8 yıl önce oğlu, gelini ve torunlarıyla IŞİD'in rehin aldığı Sincarlı Revo gördüğü zulmü anlattı. Oğlunun öldürüldüğünü, gelinin 5 yıl esir tutulduğunu ve genç kızların kendilerinden ayrı yerlere götürüldüklerini söyledi.

Haziran 2014'te Irak topraklarının neredeyse üçte birini işgal eden IŞİD, Ezidilerin çoğunlukta yaşadığı Sincar'da, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce kişiyi kaçırıp öldürdü ve alıkoydu.

Yıllar önce yaşadığı acıyı anlattı

IŞİD'in Sincar'a saldırısının üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen, kaçırılan ve yakınlarını kaybedenlerin acısı devam ediyor. Duhok'taki Şarya Mülteci Kampı'nda torunlarıyla yaşayan 70 yaşındaki Sincarlı Revo da IŞİD'in zulmüne maruz kalanlardan.

Duhok'taki Şarya Mülteci Kampı'nda torunlarıyla yaşayan kadın yaşadıklarını ve dinmeyen acısını anlattı.

'IŞİD'in tuzağına düştük'

IŞİD'İn 3 Ağustos 2014'te Sincar’a saldırısında kendisiyle birlikte ailesinden 9 kişiyi kaçırdığını söyleyen Ezidi kadın, "O karanlık gün, sabah saatlerinde evden çıktık. IŞİD’in kurduğu tuzağa düştük. Ben ve birkaç akrabamız esir düştük. Ancak o gün herkes kendi derdine düşmüştü. O gün oğlum da bizimle birlikteydi" dedi.

Oğlu, gelini ve torunlarıyla IŞİD'e esir düştüklerini ifade eden Revo, esaret günlerinin çok kötü olduğunu belirtti.

'Genç kızları bizden ayırıyorlardı'

Revo, "İlk başta bizi Telafer’e götürdüler. Genç kızları bizden ayırıyorlardı. Kimse de ses çıkaramıyordu çünkü öldürüyorlardı. Götürülen erkeklerin öldürüldüklerini biliyorduk" diye konuştu.

'Oğlumun ve diğer erkeklerin öldürüldüklerini anladım'

Üç gün sonra oğlu ile 3 erkeğin de kendilerinden ayrıldığını anlatan Revo, "Ben 1,5 yıl sonra esaretten kurtuldum ve oğlumla diğer 3 erkeğin Telafer yakınlarında öldürüldüklerini anladım. Çünkü elbiselerinden tanıdım" ifadelerini kullandı.

'Gelinim 5 sene sonra özgürlüğüne kavuştu'

Revo, torunlarının da kendisiyle kurtulduğunu ancak gelininin ancak 5 sene sonra özgürlüğüne kavuştuğunu dile getirdi.

Acılı kadın, "Gelinim kurtulduktan sonra bizi bıraktı ve Avrupa'ya gitti. Bu üç çocuk annesiz ve babasız kaldı" dedi.

'İlaç kullanınca sakinleşiyorum'

Yaşadıklarını unutamadığını vurgulayan Revo, "Götürülen erkekler kasaturalarla öldürülüyordu. Esaretten kurtulmamın üzerinden 6,5 yıl geçmesine rağmen psikolojik sorunlarım nedeniyle sürekli ilaç kullanıyorum. İlaç kullandığımda biraz sakinleşiyorum yoksa her gün o stresle yaşıyorum ve uyuyamıyorum" diye konuştu.

Bir oğlunu IŞİD'in öldürdüğü Ezidi kadın, oğullarından ikisini ise trafik kazası ve bir patlamada yitirdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:AA