İş insanı sosyal medyada canlı yayın açtı hayatının şokunu yaşadı

İş insanı sosyal medyada canlı yayın açtı hayatının şokunu yaşadı
Karavan işiyle uğraşan iş insanı Tamer Karaoğlu, aldığı ölüm tehdidi sonrasında mahkemenin yolunu tuttu.

Karavan ve doğa sporlarıyla tanınan girişimci Tamer Karaoğlu, sosyal medya hesabından aldığı ölüm tehdidiyle sarsıldı.

Popüler içerik üreticisi Karaoğlu'nun bir takipçisi, canlı yayın sırasında hakaret ve tehdit dolu bir konuşma yaparak Karaoğlu'nun can güvenliğini tehdit etti. Şüpheli, Karaoğlu'na yönelik ağır küfürler sarf etmenin yanı sıra, fiziksel şiddet uygulayacağı ve hatta öldüreceği yönünde tehditler savurdu.

Olay, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Bu olay, sosyal medyanın gölge yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle de ünlü isimlerin maruz kaldığı siber zorbalık ve nefret söylemi konusunda ciddi endişeler yaratmış durumda.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Karaoğlu'nun şikayeti üzerine harekete geçen savcılık, şüpheli hakkında soruşturma başlattı. Yapılan incelemelerde, şüphelinin Karaoğlu'na yönelik suç teşkil eden eylemlerde bulunduğu tespit edildi.

ŞÜPHELİYE AĞIR CEZA İSTEMİ

Savcılık, şüphelinin "zincirleme hakaret" ve "zincirleme tehdit" suçlarından 7 yıl 7 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

7 YIL 7 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Savcılık, şüpheli Can A'nın ifadesine de başvurdu. Şüpheli Can A. ifadesinde söz konusu hesabın kendisine ait olduğunu, suça konu sözlerin kendisine ait olduğunu kabul edip pişman olduğunu dile getirdi. Savcılık ise tüm deliller kapsamında şüphelinin üzerine atılı suçları işlediğine dair yeterli suç şüphesinin mevcut bulunduğunu belirtti. Tarafların uzlaşamaması üzerin şüpheli Can A. hakkında "Zincirleme Hakaret" ve "Zincirleme Tehdit" suçlarından 7 yıl 7 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kaynak:Sabah