Irkçı ve cinsiyetçi Adil Gür, 8 Mart'ta Habertürk'ün konuğu oldu

Irkçı ve cinsiyetçi Adil Gür, 8 Mart'ta Habertürk'ün konuğu oldu
Geçtiğimiz hafta Habertürk'te İdlib gündemini değerlendirirken "Ayıdan post, Rus'tan dost olmaz. Ruslardan dost, başka türlü dost olur anca" diyerek hem ırkçı hem cinsiyetçi konuşan Adil Gür 8 Mart'ta yeniden Habertürk'te ekrana çıktı.

Habertürk'te geçtiğimiz hafta Veyis Ateş'in sunduğu programa katılan ve Rusya'yla Türkiye arasındaki problemleri anlatırken "Ayıdan post, Rus'tan dost olmaz. Ruslardan dost, başka türlü dost olur sadece" diyerek hem cinsiyetçi hem ırkçı söyleme imza atan 'kamuoyu araştırmacısı' Adil Gür 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde yine Veyis Ateş ile Habertürk Gündem isimli programa konuk oldu.

Sosyal medyada ve kamuoyunda büyük tepki toplayan olay sonrası gelen tepkilerden bazıları şöyle:

- Bırakalım Rus kadınlarını, kadına dair yapılacak en büyük hakareti yapan ADil Gür'ü bizlerle dalga geçer gibi tekrar ekranda görüyor olmaktan büyük utanç duyuyorum. Bu kadar ahlaksızca bir durum olamaz. Ve bu duruma müsaade edenleri de kınıyorum. Veyis Ateş, Habertürk ve konuklar.

- Adil Gür'ü çıkaracak başka bir gün bulamadınız mı? Bu seviyesiz insanı, sizin programınızda görmek istemiyoruz!

- 8 Mart'ta Adil Gür'ün ekrana çıkması acayip bir durum. Bu utanma duygusu hangi ara kayboldu yahu?

- Adil Gür adlı bozuğu konuk eden Habertürk ve onunla birlikte bu programa çıkan her bir kişi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadınlara topluca sövmüş aymazlardır.

- Habertürk Gündem isimli programda utanmadan, sıkılmadan Adil Gür denilen kişiyi ekrana çıkarmışlar. Hem de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde. Veyis Ateş ve Nedim Şener'den bir beklentim yok ama Deniz Zeyrek bu kişiyle aynı ekrana nasıl çıkar? Yazık.

- Nasıl oluyor da hâlâ bu ahlâksız ve ırkçı adam Adil Gür'ü ekranlarınıza çıkarıyorsunuz?

- Kadınlar Günü'nde Adil Gür konuşuyor. Yazıklar olsun hepinize. Kimin talimatı var bu adamda?

- Deniz Zeyrek, sizin gibi karakterli bir insanı Adil Gür ve hele hele Nedim Şener gibi, kilosu belli biriyle aynı ekranda görmek sadece bana mı çok ağır geldi? Midem kaldırmadı, kusura bakmayın...

- Konuk kıtlığı mı çekiyorsunuz da 8 Mart'ta Adil Gür çıkıyor milletin karşısına? Pes yani... Onda da yüz varmış.

- Yazıklar olsun size Adil Gür'ü böyle bir günde ekrana çıkardınız ya...

Ne demişti?

Geçen hafta katıldığı Veyis Ateş'in Habertürk Gündem isimli programında İdlib'de yaşananlarla ilgili konuşan Adil Gür, "Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz. Ayıdan post, Rus'tan dost olmaz. Hem stüdyodaki hem ekran başındaki tüm kadınlardan özür dileyerek; Ruslardan dost, başka türlü dost olur sadece." demiş ve ırkçı/cinsiyetçi sözleri nedeniyle büyük tepki toplamıştı. Ateş, programın sonunda 'Adil Gür'ün amacının 'o' olmadığını' iddia etmiş ancak söylenen sözün çok açık olması nedeniyle pek inandırıcı bulunmamıştı.

Etiketler :