İran'ın İsrail'e füzeleri neden patlamadı? Cihat Yaycı gerçeği anlattı

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, İran'ın İsrail'e attığı fakat hiçbir İsrailliyi öldürmediği füzeler hakkında dikkat çeken askeri bilgiler verdi. Yaycı, "Cambaza bak savaşı çok net" dedi.

Filistin'i işgal eden İsrail, katliamlarını Lübnan'a taşıdı. Lübnan Hizbullahı lideri Nasrallah'ı katleden İsrail'e İran'dan füze atıldı.

Fettah 1 isimli 500 balistik füze İsrail'i vursa tek bir İsrailli ölmedi. Füzelerin hiçbir yıkım yaratmadığı görüldü.

Tümamiral Cihat Yaycı, konuk olduğu Beyaz TV'de füzelerin neden patlamadığını ve İran'ın asıl amacını anlattı. Yaycı şöyle konuştu:

"İRAN FİLİSTİN'İN ÖCÜNÜ ALACAĞIM DEMEDİ"

  • Tekrar söylüyorum, İran, "Ben Gazzelilerin, Gazze'deki Filistinlilerin öcünü alacağım" demedi. "Nasrallah'ın öcünü alacağım" dedi. İran. Şimdi aradaki sakın halkımız şu tuzağa düşmesin. İran, Filistinlilere destek olmak için bu saldırıyı yaptı, yaptı diyorlarsa öyle bir açıklaması yok İran'ın. Hiçbir zaman yok. Nereye düştü o füzeler? Kim öldü?

"BALİSTİK FÜZE AMA PATLAYICI BAŞLIĞI YOK"

  • Şimdi, Mossad'ın karargahı orada, şimdi bir tane çukur var, bunu mu gösteriyorlar? Ya balistik füze attım diyor adam. Balistik füzelerin patlayıcı başlıkları olur.
  • Balistik füzenin ön kısmında patlayıcı olur. Büyük patlayıcı olur. Buraya düştüğü noktada bir kere bir kilometrelik alanı yerle yeksan etmesi lazım bunun. Yerle yeksan etmesi lazım. Balistik füzelerle. Ya burada bir tane çukur. Bu çukur nasıl biliyor musunuz? Seyircilerimiz bilmez. Füze düşüyor, toprağa gömülüyor. Patlama çatla, patlama yok.

hknx9-1727858320-6542.webp

  • Balistik füze ama patlayıcı başlığı yok. Balistik füzeyse bile boş başlığı yok. Bir patlama çatlama yok. Bunlar sadece geliyorlar ve deliniyor. Toprağın içine gömülüyor.

"BİR KİŞİ ÖLDÜ O DA FİLİSTİNLİ..."

  • Geliyor balistik füze, bir hedefi olması lazım değil mi? Hedefe de gitmiyor. Evet. Geliyor toprağın içine gömülüyor. İşte böyle bir çukur açılıyor, bu kadar. Ya peki bu patlaması nerede bunun? Nerede? Bakın gördünüz mü? Füze yukarıdan düşüyor taş gibi. Taş gibi, taş gibi düşmüş yani ve deliniyor. Bir kişi öldü bu bu saldırıda biliyor musunuz? Batı Şeria'daki bir Filistinli. Başına da ne düştü biliyor musunuz? Başına üze düştü. O şekilde öldü yani orada.

aa-20241002-35796369-35796365-irandan-israile-atilan-fuzeler.jpg

"ATATÜRK OTO SANAYİDE YAPILMIŞ GİBİ"

  • Ya böyle füze mi, füze mi olur? Bu Atatürk oto sanayide tenekeden yapılmış aletler gibi görünüyor. Bunu her asker anlar zaten. Televizyonlara çıkıp da bunu abartarak halkın ilgisini çekeceğim. Reyting arttıracağım, bilmem ne arttıracağım, şöyle oldu, böyle oldu değil. Gerçek bu.
  • Korkuya panik yaratmaya gerek yok yani. Hayır bu, bu gerçi İran'la İsrail arasında çok net bir cambaza bak savaş yapılıyor. İsrail'e alan açılıyor. Anlaşma var yani aralarında işte. Bak, İsrail'e alan açılıyor. Nasıl İsrail'e alan açılıyor? Bakın ben size söyleyeyim. İsrail, İran gerilimi yok, İran, İsrail'e saldırdı. İsrail saldıracak mı? Bakın televizyonlarda hep bunlar, değil mi? Bu füze ama şimdi o, o füzeyi işte ekrana getirdi arkadaşlarım,
  • Füzedeki patlayıcının gücü o kadar az ki füzenin kendisini bile patlatamıyor.

ranin-israile-fuzeleri-neden-patlamadi-cihat-yayci-gercegi-anlatti.jpg

Kaynak:halktv.com.tr