İran İsrail arasındaki gerilim efsane diziyi seyredenleri o sahneye götürdü! Diyalog "her şeyi bilmişler" dedirtti

İran, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'daki Büyükelçilik yerleşkesine düzenlediği hava saldırısına misilleme olarak İsrail'e çok sayıda SİHA ve füze ile karşılık verdi. Efsane dizi Kurtlar Vadisi’nde, İran ile İsrail gerilimi hakkında geçen bir sahne sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı.

İran'ın BM Misyonu tarafından yapılan açıklamada, bu askeri eylemin BM Şartı'nın meşru müdafaa ile ilgili 51. maddesi çerçevesinde gerçekleştirildiği ve İsrail'in Şam'daki diplomatik yerleşkemize saldırısına yanıt olduğu vurgulandı. Ancak, İran'ın gelecekteki tutumu İsrail'in hareketlerine bağlı olacak.

ABD, İsrail'e destek vereceklerini bildirirken, İran Devrim Muhafızları, ABD'ye “İsrail'e hiçbir tür destek vermeme veya İran'ın çıkarlarına zarar verecek bir hamlede bulunmama” konusunda sert bir uyarıda bulundu.

306191.jpg

KURTLAR VADİSİ'NDEKİ İRAN - İSRAİL SAHNESİ GÜNDEM OLDU

İran'ın başlattığı İHA ve seyir füzeleri ile saldırıda, Orta Doğu'da gerilim zirve yaptı. Bir zamanların efsane dizi Kurtlar Vadisi'ndeki İran ve İsrail ile ilgili çekilmiş bir sahne ise sosyal medyada gündem oldu.

Söz konusu sahnede, dizideki ana karakter Polat Alemdar’ın iki ülke için yapmış olduğu tespitler bugün neredeyse aynı şekilde gerçekleşiyor.

ekran-alintisi-jpg1-1.jpg

İRAN VE İSRAİL İLE İLGİLİ SAHNEDE GEÇEN DİYALOG

- Bölgede İsrail ile İran'ın adı konmamış bir işbirliği var aslında.

- İkisi de varlıklarını, birbirlerine olan karşıtlıkları üzerinden sürdürüyor. İsrail olmasa İran bölgede hüküm sahibi olamaz. İran olmasa İsrail Amerikalıları dilediği gibi kullanamaz.

- Tansiyonun düştüğünü hissettikleri an yapay bir kriz yaratıyorlar. Bütün dünya teyakkuza geçiyor. İran horozlanıyor, karşılığında bölgeye mesajını veriyor.


- İsrail diyor ki "İran, teröristlerin en büyük destekçisi. Onu yok etmememiz lazım."

- Arada da petrol ve silah lobileri büyük paralar kazanıyor.