Instagram yasağını eleştiren yurttaş tutuklandı

İzmir'de bir sokak röportajında Instagram'a getirilen erişim engelini eleştiren bir yurttaş, açıklamaları gerekçe gösterilerek sabah gözaltına alınmasının ardından tutuklandı.

İzmir'de Ozan Çakmaçı’nın sahibi olduğu "Tüylü Mikrofon" adlı YouTube kanalının sokak röportajında Instagram'a getirilen erişim engelini eleştiren bir yurttaş, kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Röportajda Instagram’ın 10 gün süren kapanma yasağına tepki gösteren yurttaş, sabah saat 10.00'da gözaltına alınmasının ardından tutuklandığı belirtildi.

Sosyal medya yasaklarını ve mevcut yönetimi sert bir dille eleştiren yurttaş konuşmasında, "21. yüzyılda parlamenter sistemden çıkıp koca ülkeyi tek bir adama verirsek, o da babasının ahırı gibi kullanır," ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca, "Elin Arap’ı öldü diye ben neden yas tutuyorum? Utanmasa 40’ını da biz çıkartacağız," şeklinde yorumda bulunmuştu.

SOKAK RÖPORTAJLARI HEDEFTEYDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, son günlerde medyanın ve sosyal medya platformlarının içeriklerinin daha dikkatli inceleneceğini duyurmuştu. Şahin, sokak röportajları ve vatandaş görüşlerinin de denetim altına alınabileceğini belirtmişti.

Kaynak:ANKA