İmamoğlu'ndan 'yargı gereğini yapacak' diyen Erdoğan'a: Yargının asıl işi bunlar olacak

İmamoğlu'ndan 'yargı gereğini yapacak' diyen Erdoğan'a: Yargının asıl işi bunlar olacak
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şafak Duran'ın terör örgütü PKK’ya yönelik bir operasyonla gözaltına alınıp tutuklanmasına ilişkin konuşan Erdoğan'ın "Yargı gereğini yapacaktır" ifadelerine yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İBB'de sosyal hizmet uzmanı olarak çalışan Şafak Duran'ın, terör örgütü PKK’ya yönelik bir operasyonda gözaltına alınmasına ilişkin "Her şeyden önce tabi bu fotoğraf bir delildir, bir ispattır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bunun hesabını vermesi lazım. Neden böyle bir teröristi istihdam ettiği, neden teröristlerin müracaat ettiği kapı olduğu ve neden onlara mali imkanlar sağlandığı sorularının cevabının verilmesi lazım" sözlerine yanıt verdi.

İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda "Cumhurbaşkanı’nın İBB’ye yönelik suçlamalarını dinledim. Belli ki yapamadıkları metroları yapmak, altyapı yatırımlarını tamamlamak yetmemiş. Cumhurbaşkanı, hükümetinin sorumluluğundaki 'terörist yakalama' işini de bize havale etmiş. İBB’ye güveni için kendisine teşekkürler" dedi.

'MOBESE görüntülerinin nasıl servis edildiğini sorgulayın'

İmamoğlu, terör örgütü üyesi, şüphelisi vb suçluları yakalama görevinin kolluk güçlerine ait olduğuna dikkat çektiği paylaşımında "Önce 'terörist' yakalamak için neden 8 gün beklenip, şov yaparak yakalama yapıldığının izahını isteyin. Ardından da tıpkı MOBESE servisi gibi bu görüntülerin de Emniyet’ten yandaş gazetecilere nasıl servis edildiğini sorgulayın" ifadelerini kullandı.

'Yargının asıl işi günü geldiğinde bu konular olacak'

İmamoğlu paylaşımlarını "Maşallah yani baksanıza İstanbul emniyeti, haber ajanslarına rakip olmuş. Yargının asıl işi günü geldiğinde bu konular olacaktır. Allahım mübarek Ramazan ayında bizleri iftiralardan ve iftirıcılardan koru" ifadeleriyle noktaladı.