İmamoğlu'na tuzak kurmaya çalışan isimler belli oldu

İmamoğlu'na tuzak kurmaya çalışan isimler belli oldu
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Mersinli üreticilerin elinde kalan 100 ton limon u satın alarak İstanbul'da ihtiyaç sahiplerine dağıtmasını karalamak için çarpıtma haber yapan muhabir ve kullandığı figüran deşifre oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in önerisi ile harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 100 ton limonu Mersinli üreticiden satın almıştı. Nakliyesini Mersin Büyükşehir'in karşıladığı 100 ton limonun ilk partisi iki gün önce yola çıkmıştı. Bu gelişmenin ardından yandaş medya harekete geçti.

Kim oldukları belli oldu

Sosyal medyadan yayınlanan kumpas görüntüsünde üretici olarak gösterilerek ‘Yandaş' vurgusu yapması istenen kişinin bir mobilya mağazasının müdürlüğünü yapan ve geçmiş yıllarda AKP ilçe yönetiminde görev üstlenen Ömer Tuncel olduğu belirlendi.

Tuncel’in kişisel sosyal medya hesabında AKP’yi destekleyen çok sayıda paylaşım yaptığı görüldü. Kameraman Mahmut Dölek de AKP’ye yakınlığı ile biliniyor.

Söz konusu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ''Şovu da rolü de kim yapıyor daha iyi anlayabilmek için buyrun öyleyse.. Ne yaparsanız yapın #HalkınBelediyeleri vatandaşa hizmet etmeye devam edecek'' ifadelerini kullandı.

Görüntülerin kısa sürede sosyal medyada binlerce kişi tarafından izlenmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sözcüsü Murat Ongun, kameramanın görüntüleri çektiğini kabul ettiğini ve yasal işlem başlatacaklarını duyurdu. 

 

Etiketler :