İmamoğlu oğlu ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Türbesi'nde

İstanbul'un fethinin 568'inci yıl dönümünde, Fatih Sultan Mehmet'in Türbesi'nde anma düzenlendi. Törene, oğlu Sinan ile birlikte katılan İmamoğlu'na geçen yılki anmada 'ellerini arkadan bağlayarak' yürüdüğü gerekçesiyle inceleme başlatılmıştı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul fethinin 568'inci yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ziyaret ederek birlikte dua okudu.

İstanbul Valiliği, İstanbul'un fethinin 568'inci yıl dönümü dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Türbesi'nde tören düzenledi. Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Türbe ziyaretinde Yerlikaya ve İmamoğlu birlikte dua okudu.

Törene oğlu Sinan ile birlikte katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; tarihçi Halil İnalcık, Semavi Eyici ve Kemal Karpat ile İBB eski Başkanı Kadir Topbaş’ın mezarlarını da ziyaret etti.

İmamoğlu, mezarlık ve türbe ziyareti sırasında, şöyle konuştu:

"568 yıl önce İstanbul’u ilimle kuşatıp, bilimle fetheden Fatih Sultan Mehmet Han’ın türbesini ziyaret edip, aziz hatırası için dua ettik. İBB’ye 13 yıl boyunca Başkanlık yapan merhum Kadir Topbaş’ı da Fatih Camii haziresindeki kabri başında andık. Ruhları şad olsun."

Ekrem İmamoğlu’na ‘ellerini arkada neden bağladın’ incelemesi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na geçtiğimiz yıl İstanbul'un fethinin 567. yıldönümünde Fatih Sultan Mehmet Türbesi’ni ziyareti sırasında yürürken ellerini arkasına bağlayarak saygısızlık yaptığı gerekçesi ile inceleme açıldığı ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yapılan işlemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine başlatılan bir ön inceleme olduğu belirtildi. Başsavcılıktan yapılan açıklamada ise, yapılan inceleme neticesinde bakanlıktan soruşturma izni verilmesi halinde gerekli değerlendirmenin yapılacağı ifade edilmişti.

ANKA

 

Etiketler :