İmamoğlu Adıyaman'da, Adıyaman gerçeğini açıkladı

İmamoğlu Adıyaman'da, Adıyaman gerçeğini açıkladı
Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı İmamoğlu, Adıyaman'da yaptığı konuşmada, 2023 Şubat ayında yaşanan deprem felaketinin Adıyaman'ı derinden etkilediğini belirtti. Depremin ardından 5.953 bina yıkılırken, 8.387 vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade ederken Adıyaman'ın nüfus oranına göre en fazla etkilenen ikinci şehir olduğunu, ancak kendisini en yalnız hisseden şehirlerden biri olduğun söyledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBB Encümen Toplantısı için geldiği Adıyaman'da Yeni Mezarlığı ziyaret ederek, depremlerde hayatını kaybedenler için dua etti.

Daha sonra Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'yi makamında ziyaret eden İmamoğlu, gazetecilere, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB)'nin encümen toplantısı için Adıyaman'da bulunduklarını hatırlattı.

Depremlerden etkilenen 11 il için destek paketini toplantı sonrası açıklayacaklarını aktaran İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye Belediyeler Birliği olarak son yaptığımız encümen toplantımızda encümen üyelerimizle beraber bir sonraki toplantımızı deprem bölgesinde yapmaya karar verdik. Türkiye Belediyeler Birliğinin ilk büyük destek paketini de deprem bölgesinde yara almış ve büyük mücadele veren belediyelerimize açıklayalım diye ortak karar almıştık. Bugün o karar karşılığında Adıyaman'dayız ve bütün encümen üyelerimizle birlikte toplantımızı yapacağız. Toplantıda deprem bölgesine dair düşüncelerimizi ve burada o günden bugüne yürüyen süreçle ilgili önerilerimizi ve geleceğe dair önerilerimizi, duygularımızı paylaşacağız." diye konuştu.

ekran-goruntusu-2024-08-28-141729.png

"İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI HALEN TAM OLARAK YAPILMIYOR"

Deprem bölgelerinde halen iyileştirme çalışmamalarının tam olarak yapılmadığının altını çizen İmamoğlu "2023 Şubat ayında yaşadığımız deprem felaketi 11 ilimizi kötü etkiledi. Adıyaman'da ise 5 bin 953 bina yıkıldı ve üzülerek ifade ediyorum ki 8 bin 387 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kentsel dönüşümü hızlandırmak için çıkartılan yasa Adıyaman gibi riskli şehirlerimizi dönüştürmek için başarılı olmamıştır" dedi.

Deprem bölgelerinde halen iyileştirme çalışmamalarının tam olarak yapılmadığının altını çizen İmamoğlu, "2023 Şubat ayında yaşadığımız deprem felaketi 11 ilimizi kötü etkiledi. Adıayaman'da ise 5 bin 953 bina yıkıldı. ve üzülerek ifade ediyorum ki 8 bin 387 vatandaşımız hayatını kayetti. Kentsel dönüşümü hızlandırmak için çıkartılan 60303 Adıyaman gibi riskli şehirlerimizi dönüştürmek için başarılı olmamıştır. Depremlerde Adıyaman Belediye Başkanlığı binası yıkıldı. Adıyaman nüfus oranına göre depremden en fazla etkilenen 2'inci şehir olmasına rağmen kendisini en yalnız hisseden şehirlerin başında gelmiştir. Biz burda Adıyaman halkına kendini yalnız hissetmemesi için burada toplandık. Depremin üzerinden 18 ay geçmesine rağmen Adıyaman'da bizi üzen sıkıntılı görüntüleri tespit ettik. Hala enkazları kalkmamış istihdam sorunları çözülmemiş , çocuklarının eğitim akıbeti belli olmamış halde şehir merkezlerinin büyük bir bölümü şantiyeler öbeği halinde sıkıntılı durumdadır. Deprem bölgeleri diğer belediyeler gibi milletçe mercek altında tutmamaız gereken yerlerin başındadır. Adıyaman'da enkazlar hala kaldırılmamış konutların yüzde 18'si insanlara verildi. Gençler ümitsiz bir şekilde günlerini geçiriyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:halktv.com.tr